ANNONSE

SATT FASTKLEMT: Frontruta ble skjært ut og A-stolpene på bilen kappet av brannvesenet i forbindelse med hurtigfrigjøring av føreren.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Spesialenheten om biljakt: - Har vært høy hastighet

Bragernestunnelen ble stengt i over ni timer for å etterforske den alvorlige tunnelulykken som skjedde under biljakten natt til tirsdag.


Alexander Jansen

 10.09.19, kl. 16:39
 25.09.19, kl. 17:27


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Først ved 13.30-tiden mandag ettermiddag ble tunnelen åpnet etter at ulykken inntraff ved 04.00-tiden.

Biljakten ble innledet på Brakerøya etter melding om en mulig beruset sjåfør. Bilen viste ikke tegn til å stoppe for kontroll for politiet, som tok opp jakten på den aktuelle bilen med blålys. 

Som omtalt tirsdag morgen endte forfølgelsen i tunnelveggen i rundkjøringen ved Egget, hvor bilen ble totalvraket i sammenstøtet og føreren satt fastklemt.

_MG_3482.jpg
Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn som følge av alvorlige personskader i forbindelse med politiets tjenesteutøvelse. Fordi både Kripos og Statens Vegvesens ulykkesgruppe har gjennomført åstedsundersøkelser på stedet, tok det altså svært lang tid før tunnelen ble gjenåpnet for trafikk.

- Tjenestemennene som var involvert er avhørt, men foreløpig er ikke føreren av ulykkesbilen avhørt. Vi ønsker også hans forklaring, forteller etterforskningsleder Knut Vold til DRM24.no.

Han vil ikke si noe om detaljene i hendelsesforløpet, men på spørsmål om hva som forårsaket selve krasjen sier han følgende:

- Det er ikke noe tvil om at det har vært høy hastighet, sier Vold, som foreløpig ikke vil si noe om eksakt hvor fort det har gått.

Det er foreløpig ingen informasjon om endringer i helsetilstanden til mannen i 20-årene som kjørte ulykkesbilen, en Volvo V50. Mannen betegnes som alvorlig skadd.

LES OGSÅ:Mann alvorlig skadd etter biljakt - spesialenheten koblet inn


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE