ANNONSE

FULLTREFFER: Her scorer gutta i «Malis» seiersmålet lørdag ettermiddag i én av tre finalekamper.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Sommerfotball som viktig tiltak mot ungdomsutfordringer

Corona-hjemmeferie hjelper ikke på en fra før urolig situasjon i ungdomsmiljøer i Drammen. Nå samles hundrevis av ungdommer om et populært aktivitetstilbud på Fjell.


Alexander Jansen

 25.07.20, kl. 17:12
 06.08.20, kl. 23:05


ANNONSE
ANNONSE

 

FJELL: Tiltaket har fått navnet «sommerfotball» og er et samarbeidsprosjekt mellom Forandringshuset (KFUK-KFUM Drammen), BevisstUng, Drammen ballklubb, ungdomsklubben Neon og Nærmiljøvertene på Fjell. Tanken ble født allerede før corona-pandemien slo til, hvor målet har vært å lage et samlingspunkt for ungdom gjennom hele sommeren.

Fra skoleslutt til skolestart arrangeres det to ukentlige treninger, cup og fotballkveld på Fjell. Hver mandag er det påmelding for alle som ønsker å delta, og tilbudet er populært, forteller prosjektleder Hassan Etminan fra BevisstUng. 


- Vi har flere lag på venteliste, og har hatt over 100 deltakere. Her er det mulig å være med uansett om du spiller fotball aktivt fra før eller ikke, og er i aldersgruppen 13-19 år. Det er fullt kjør hver uke, det er her det skjer, forteller han.

_R2I1176_komp.jpgGOD STEMNING: Gven Haton Rigi fra Neon deler ut premie til Haaris Shazad (14).

Viktig støtte

Prosjektet har kommet i stand med støttemidler fra Sparebanken Øst, Gjensidigestiftelsen, bufdir og Drammen kommune. Torshov Sport har dessuten sponset en del utstyr.

- Når de fleste av ferieplanene til ungdommene er avlyst er vi veldig takknemlig for at det har kommet midler fra flere hold slik at vi kan tilby ekstra aktivitet for ungdom i Drammen denne sommeren, sier Susanne Styrmoe fra Bevisst Ung.

_R2I1195_komp.jpgSTILLER OPP:
Taha Elmi, Leo Sefaj, Jamila Hirsi, Susanne Styrmoe, Hassan Etminan, Marveh Arvand, Gven Haton Rigi, og Dior Behrami fra arrangørgruppen sørger for at alt går riktig for seg på Fjell-banen.

Cupen arrangeres med til sammen tolv lag som deles inn i gruppespill med fem spillere på hvert lag for å overholde nødvendige corona-restriksjoner. Hver lørdag deles det ut premie til cupmesterne i de ulike aldersklassene, etterfulgt av fotballkveld på Fjell-kirken med konkurranser, underholdning, mat og drikke.

- Vi ønsker at ungdommer fra hele drammensområdet kommer for å delta. Vi har gode nettverk i ungdomsmiljøene og har fått veldig god respons så langt, forteller Etminan. 

_R2I1186.jpg

Redningen for Godset-rekrutt

For 16 år gamle Lansana Sesay fra Fjell kommer tiltaket som en gavepakke. 

Han har tidligere spilt på G19-laget til Strømsgodset, men årets sesong er foreløpig lagt på is som følge av coronaen. Derfor passet det perfekt med kortreist sommerfotball på Fjell for å holde talentet ved like. To ganger i uka er det treninger med folk fra DBK som håndterer det praktiske.

_MG_4303_34565.jpgGODSET-GUTT: - Det er et veldig bra opplegg, de som jobber her er veldig hjelpsomme, gir oss mat og drikke og passer på at vi får nok antibac. Systemet er kjempebra, smiler fotballtalentet Lansana Sesay.

Sammen med kompisene på laget «Malis» bidro Lansana til seier for laget sitt i den eldste aldersgruppen i cupen lørdag. Etterpå kunne spillerne nyte show og musikk med blant annet Adam Gryting under Fotballkveld, som er en del av opplegget.

_MG_4284_34564.jpgVANT: Abdi, Daaii og Mohammed, tre av spillerne fra «Malis».


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE