ANNONSE

VÆPNET AKSJON: Politiet tok ingen sjanser da de fikk melding om ungdommer med våpen. Her pakker politiet sammen våpnene ved kirkegården etter at situasjonen var avklart.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Våpenlek på kirkegård resulterte i væpnet politiaksjon

Ungdommer med softgun ved Skoger kirke i Drammen forårsaket full utrykning med væpnet politi lørdag kveld.


Alexander Jansen

 07.01.17, kl. 19:42
 26.01.17, kl. 20:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Flere politipatruljer rykket ut med full bevæpning til området etter meldinger til politiet om bevæpnede gutter i området rundt kirken mellom klokken 18.00 og 19.00 lørdag.

Fremme på stedet hadde guttene forduftet, men etter litt frem og tilbake fikk politiet sporet de opp på en hjemmeadresse i nærheten.

- Vi fikk melding fra en forbipasserende som hadde sett guttene på avstand og synes det så ut som ekte våpen. Vi tar alltid slike meldinger på alvor, men heldigvis viste det seg ganske snart at det ikke var fare på ferde denne gangen, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.no.

Alvorsprat

Etter en alvorsprat med guttene i 15-16-årsalderen og foresatte avsluttet politiet på stedet. Foreløpig har det blitt med alvorspraten.

- Det er ikke lov å gå rundt med våpen i offentligheten, og dette er å anse som luftvåpen, sier Gevelt.

Politiet rykker ofte ut til meldinger basert på observasjoner av våpen som viser seg å være såkalte softguns, som kan fremstå som en tro kopi av ekte våpen.

For ikke mange ukene sidene iverksatte politiet en svært omfattende væpnet aksjon etter melding om en naken mann med maskingevær som stoppet biler i Sande - hvilket viste seg å være en full mann med softgun.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE