ANNONSE

DRAMATISK: 19-åringen etterlot jenta i en blodpøl og løp mot skogen. Nå er han tiltalt for drapsforsøk.
ALLE FOTO: TROND BORGEN / DRM24

Snur i skyldspørsmålet - erkjenner straffeskyld

Mandag formiddag ble det kjent at den tiltalte 20-åringen snur i skyldspørsmålet etter å ha knivstukket en 16 år gammel jente 17 ganger på St. Hallvard videregående skole.


Benedicte Haugaard

 11.02.19, kl. 11:44
 19.02.19, kl. 16:00


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: – Han erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen for drapsforsøk, men har, siden han ble pågrepet, erkjent straffskyld for grov kroppsskade. Han angrer dypt på det han gjorde, men er klar på at han ikke har hatt et forsett om å drepe jenta, opplyste forsvarer Marius Ihlebæk i en tekstmelding til NRK i mars fjor.

Nå har den tiltalte 20-åringen snudd i skyldspørsmålet, melder NRK.

- Ja, svarte mannen på spørsmål fra dommeren om han erkjenner straffskyld i Borgarting lagmannsrett mandag formiddag. 

Ni års forvaring

Rettspsykiaterne mente 20-åringen som knivstakk en 16 år gammel jente 17 ganger på St. Hallvard VGS i fjor mangler empati, og har høy risiko for å begå nye voldshandlinger utenfor fengsel. 

Det var noe av bakgrunnen for at han i august i Drammen tingrett ble dømt til ni års forvaring, samt betale den nå 17 år gamle jenta 300.000 kroner i oppreisning.

De rettspsykiatriske sakkyndige mener tiltalte kan ha både narsissistisk og dyssosial personlighetsforstyrrelse, ifølge NRK. Det er blant annet blitt reagert på at den tiltalte satt og gjespet i rettsalen mens jenta som var nær ved å miste livet, forklarte seg om hvordan hun opplevde knivangrepet på skolen.

20-åringen anket dommen da han var uenig i både forvaring og lengden på straffen.

17 knivstikk

04. september 2017 ble jenta knivstukket 17 ganger av 19-åringen på sin egen videregående skole. 

I forkant av knivstikken skal det ha oppstått en høylytt krangel mellom de to i en korridor utenfor et klasserom, etter at 19-åringen skal ha oppsøkt skolen for å møte jenta som følge av uoverenstemmelser mellom de to. Her skal diskusjonen ha utartet seg og blitt fysisk, før gjerningsmannen skal ha trukket frem en kniv og gått til angrep foran flere øyenvitner.

Gjerningsmannen ble pågrepet av en hundepatrulje etter å ha flyktet fra stedet.LES OGSÅ: Dømt til ni års forvaring etter knivstikkingen på St. Hallvard


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE