ANNONSE

KJØRTE UT: Australske Karl måtte ha bergingshjelp fra NAF i Rognlibakken på Austad. Det hjalp ikke med firehjulstrekk og piggdekk.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Snøvær til besvær - fikk 30 cm over natta!

De store snømengdene førte til mange trafikale utfordringer og forsinkelser i morgentimene onsdag.


Benedicte Haugaard

 13.03.19, kl. 08:27
 15.03.19, kl. 14:39

Alexander Jansen


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ifølge meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Meteorologisk Institutt har det kommet store snømengder i løpet av natten, spesielt på høydedragene rundt Drammen.

Konnerud kan onsdag morgen skryte av 30 centimeter snø siden tirsdag, mens sentrumskjernen har kommet unna med det han kaller «slush».

- Snømengden på Konnerud har det siste døgnet fått 30 cm, og gikk fra 67 cm til 97 cm. Drammen fikk fem cm på ettermiddagen, men det i våtere form, sier meteorologikonsulenten.

Ifølge Hansen sendte de ut OBS-varsel på grunn av store snømengder og vanskelige kjøreforhold. Han ber bilister være forsiktig i trafikken ettersom det kan være en del underkjølte partier på veien i formiddagstimene.

- Dette snøværet ser ut til å passere i løpet av formiddagen. Da kommer det nye byger fra Skagerrak, men disse ser ut til å holde på mer regn enn snø.

STOD FAST: Mange bilister slet med å måke frem bilene sine onsdag morgen.

Trafikale utfordringer

Det har hittil vært rapportert om få ulykker, men en del utforkjøringer og mindre uhell har det likevel blitt. 

Mølleveien i Hurum ble midlertidig sperret etter kollisjon mellom en buss og en lastebil, men det skal ikke ha resultert i personskader.

Over hele drammensdistriktet har det stått biler på kryss og tvers som følge av manglende brøyting og generelt dårlig fremkommelighet.

BRAKK BEINET:
 Det er ikke bare bilene som slet på underlaget onsdag morgen. På Fjell ble en kvinne fraktet til sykehus med beinbrudd etter å ha falt på glatta.

Innstilte busslinjer

Brakar har også hatt en stri tørn med busslinjene onsdag morgen. En rekke linjer har vært forsinket og innstilt som følge av føreforholdene. 

- Når det er vanskelige kjøreforhold som i dag, blir det lett forsinkelser. Derfor anbefaler vi å bruke Brakar Reise eller reiseplanleggeren på nett for å finne avgangstider i sanntid, opplyser Brakar.

I området Røyken og Hurum, samt Åssiden/Underlia/Fjell har det vært store utfordringer for de bussreisende.

BOM FAST: Karl fra Australia begynte å skli med varebilen i Rognlibakken, og endte med å sette seg bom fast - en av mange tilsvarende skjebner onsdag morgen.

LES OGSÅ: Monster-snøfall i anmarsj: Halv meter snø på ett døgn


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE