ANNONSE

ADVARER: Smittevernoverlege Einar Sagberg vil ikke lempe på de strenge corona-tiltakene i Drammen.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Smittevernoverlegen: - Vil være behov for strenge tiltak videre

18 nye smittetilfeller i Drammen siste døgn.


Redaksjonen

 12.01.21, kl. 09:16
 18.01.21, kl. 14:51


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: 18 personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. 15 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. To av dem har antatt smittested før innreise til Norge, og én har ukjent smittevei, opplyser kommunen tirsdag morgen.

Disse er berørt:

- Det er påvist smitte hos en elev ved Veiavangen ungdomsskole. Dette medfører at både elever og ansatte er satt i karantene. Det er også påvist smitte ved Rosendal barneskole, og også der er elever og ansatte satt i karantene.
- Ved Filten omsorgsboliger har ytterligere én beboer og fire ansatte testet positivt. Tre ansatte må i karantene som følge av disse smittetilfellene, men det jobbes fortsatt med å kartlegge om ytterligere beboere også må i karantene.
- Ved Losjeplassen hjemmetjenesteområde har ytterligere to ansatte testet positivt. Det medfører så langt at 15 brukere og tre ansatte settes i karantene, men kartlegging rundt det siste tilfellet pågår fortsatt. Antallet brukere og ansatte som settes i karantene kan altså endres når smittesporingsarbeidet rundt det siste tilfellet er fullført.

Det er i Lier registrert fem nye smittetilfeller siste døgn, i Øvre Eiker ett nytt smittetilfelle. 

- Trenger en reduksjon i smittetrykket

Drammen kommune betegnet smittetrykket som stabil siden årsskiftet. Men det er allikevel for høyt til å lempe på tiltakene, mener smittevernoverlege Einar Sagberg.

- Alle ønsker sikkert at vi skal kunne redusere på de strenge smitteverntiltakene etter hvert, men da trenger vi nok en reduksjon i smittetrykket. Med dagens smittetrykk vil det være behov for nokså strenge tiltak videre, sier Sagberg.

- Med unntak av et par spesielle dager med veldig få rapporterte smittetilfeller, ser vi at det ligger på rundt 15-20 nye smittetilfeller om dagen den siste tiden. Det er relativt mange og vil gi rundt 200 smittetilfeller over 14-dagersperioden. Vi var forberedt på nokså høye tall etter jul og utover vinteren, men det er viktig at vi alle sammen er ekstra påpasselige i tiden som kommer og følge smitteverntiltakene nøye, sier smittevernoverlegen.

LES OGSÅ: 37 nye lokale corona-tilfeller


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE