ANNONSE

EN AV TRE MULIGHETER: Buss og togforbindelse skal samordnes på det nye kollektivknutepunktet.
GRAFIKK: LPO

«Fjordbyen»: Slik kan det nye kollektivknutepunktet på Lierstranda bli

Tre arkitektkontorer har lagt frem en mulighetsstudie til den nye Fjordbyen på Lierstranda.


Alexander Jansen

 25.09.15, kl. 13:47
 30.09.15, kl. 01:36


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: Det nye knutepunktet er et viktig satsingsområde i Buskerudbyen, og kommer til å spille en stor rolle i trafikkhåndteringen av buss og togforbindelser til og fra det nye sykehuset på Brakerøya.

- Vi har latt tre team med arkitekter og andre faggrupper lage hvert sitt forslag til hvordan ser for seg at det kan være. De tre teamene har levert forslagene sine nå og vi skal i gang å bedømme dem, sier prosjektleder for fjordbyen, Jan Moen.

De tre forskjellige forslagene ble presentert i Lierbyen fredag formiddag, og viste tre vidt forskjellige løsninger. Alle har det imidlertid til felles at de inkluderer bebyggelse for hele Lierstranda utover selve kollektivknutepunktet.

- Dette er innspill vi skal jobbe med og ta med oss inn i det formelle planarbeidet. Det skal også presenteres for politikerne i de to kommunene, sier kommunalsjef Synnøve Tovsrud. 

Se de ulike forslagene her:

Presentasjon LPO

Presentasjon Juul / Frost

Presentasjon Ghilardi/Hellsten

Det er Drammen og Lier kommuner, NSB og ROM eiendom, Jernbaneverket, Statens vegvesen, Buskerud fylkeskommune, Brakar og Buskerudbyen som samarbeider om prosjektet.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE