ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Slik er FHI's oppdaterte «vaksinekalender»

To ferske prognoser fra Folkehelseinstituttet viser at alle over 18 år i Norge vil ha fått tilbud om første vaksinedose innen midten av juli.


Alexander Jansen

 31.03.21, kl. 10:16
 12.04.21, kl. 21:55


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: Det er et vesentlig mer optimistisk estimat enn de forrige prognosene fra februar, som anslo at alle under 55 år måtte regne med å vente til høsten før man fikk vaksine.

FHI har denne gangen utarbeidet to «vaksineringsscenarioer», et nøkternt og et optimistisk, hvor den siste er mer optimistisk i anslaget for leveranser og godkjenning av vaksiner. Det er imidlertid liten skillnad mellom de to scenarioene.

- Hvor raskt vi kan tilby vaksiner til ulike befolkningsgrupper er usikkert. Det avhenger særlig av hvilke vaksiner som blir godkjent og når, og hvor mange doser som blir levert fremover i tid, uttaler Folkehelseinstituttet.

Hvis det nye anslaget medfører riktighet, vil hovedelen av den voksne befolkningen mellom 18 og 64 år få vaksine i løpet av juni og juli. Hvor lang tid det tar før vaksinen er effektiv/har full effekt avhenger av de ulike vaksinetypene. 

Slik ser FHI's estimater ut per 30. mars, nøkternt scenario:

werty678iyuy456yuk6yui.JPG

LES OGSÅ: FHI's vaksine-prognose: Disse må vente til etter sommeren


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE