ANNONSE

NOEN SYNKER, NOEN ØKER: Åskollen stiger mest, Konnerud er mest ned. Fjell er fortsatt vesentlig høyest tross nedgang.
GRAFIKK: DRAMMEN KOMMUNE

Slik er Drammens-smitten nå - sjekk din bydel og aldersgruppe

Det er fortsatt store geografiske forskjeller på smittetrykket i Drammen. Og én liten aldersgruppe skiller seg kraftig ut.


Alexander Jansen

 06.04.21, kl. 10:28
 15.04.21, kl. 22:18


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: De siste to ukene har riktignok smittetrykket i kommunen falt betraktelig, sammenlignet med toppen i midten av mars. Fra 687 nye coronatilfeller over 14 dager i perioden 12.-26. mars, er tallet nå nede i 457 tilfeller over de siste 14 dagene.

Mellom bydelene har spesielt Fjell, og dermed bydelen som offisielt inkluderer Fjell, Danvik og Austad, vært kraftig overrepresentert med hele 2.400 tilfeller per 100.000 innbyggere/14 dager i slutten av mars. Dette tallet er nå nesten halvvert etter påske.

Også i andre bydeler har smittetrykket falt, mens det enkelte steder er omtrent på stedet hvil eller faktisk også er stigende.

- Vi har ikke avdekket noen uheldige episoder som festing eller lignende som har bidratt til enkeltutbrudd i påsken, men vi ser at smitten konsenstrerer seg rundt enkelte miljøer som for eksempel minoritetsgrupper og steder med spesielle geografiske utfordringer. Det har vi sett på Fjell, og tilsvarende utfordringer har vi også andre steder, sier kommuneoverlege John David Johannessen til DRM24.

Åskollen kraftig opp

Verst utvikling er det for øyeblikket i bydel Åskollen/Skoger/Nesbygda, hvor Åskollen har brorparten av innbyggerne.

I løpet av påsken har smitten i bydelen steget til høyeste nivå noensinne, med 61 coronatilfeller på 14 dager.

Steget har smittetrykket også i Svelvik, men fra et svært lavt nivå er det ikke mange tilfeller som utgjør er kraftig hopp på statistikken. Svakt opp er også Krokstadelva/Stenseth, men fortsatt på et lavt nivå. 

Mjøndalen/Åsen/Steinberg/Ytterkollen og Solbergelva/Solbergmoen/Åssiden står omtrent på stedet hvil med et moderat smittetrykk, mens trenden er synkende i resten av byen.

Mest ned er Konnerud/Skoger Vest som nå har det laveste smittetrykket i hele byen med kun 14 nye tilfeller siste 14 dager.

Slik så smittekartet ut 25. mars:

erty65refty65ty (1).jpg

Slik ser det ut nå, 6. april: 

wtryu768iulkuytrdtu.JPG

13. mars så det slik ut: 

rety6754etryujkhjgjhgfghj (1).jpg13. MARS: For tre uker siden var smittespredningen nokså jevnt fordelt, og forskjellen viser at smittetrykket fortsatt er høyt i Drammen.

16-19-åringene overrepresentert

Som tidligere i vinter er det aldersgruppen 10-19 år som ligger klart høyest på smittestatistikken. Internt i denne aldersgruppen er det ifølge kommuneoverlegen videregående-trinnet som utmerker seg spesielt negativt.

- Aldersgruppen 16-19 er særlig overrepresentert, sier John David Johannessen tirsdag.

sertyuio9876ol.JPGALDERSFORDELING:
Smittede i Drammen siste 14 dager.

Blant de videregående skolene har Drammen videregående hatt en stor smitteutfordring. Dette er en stor skole som samler elever fra hele kommunen, og i mars har rundt 2,5 prosent av elevene vært smittet. Aldersgruppen som går på videregående skole, har vært sentral i smittebølgen i denne perioden, og i uke 13 er det fortsatt denne aldersgruppen som dominerer oversikten over nye smittetilfeller, opplyser kommunen.

For å stoppe den pågående smittespredningen i kommunen, vurderes det nødvendig å stoppe denne møteplassen, og skolen holder derfor fortsatt stengt. Erfaringene fra flere tidligere ferieperioder er at det kommer en smitteøkning i denne aldersgruppen de første to ukene etterpå.

- Det er behov for å kontrollere smittespredningen, og da må vi gjøre det som er mulig for å unngå en større spredning av smitten på Drammen videregående skole, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Forlenger stenging av skolene på Fjell: - Rødt nivå ikke tilstrekkelig


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE