ANNONSE

ÅPNING: Gatekunstner Eric Ness Christiansen prøver snorsaksa på slipset til varaordfører Eivind Knudsen. Slipset ble spart, men snora i nasjonalfargene ble delt i to.
ALLE FOTO: BIRGITTE SIMENSEN BERG / DRAMMEN KOMMUNE

Skjuler oppussingsprosjekt med grafitti fra gatekunstner

Byen Vår Drammen ansatte en gatekunstner for å lage et visuelt plaster på såret utenfor den store byggeplassen på Bragernes torg.


Benedicte Haugaard

 16.05.18, kl. 07:40
 29.05.18, kl. 14:34


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Tirsdag ettermiddag åpnet varaordfører Eivind Knudsen den nye og moderne kunstutstillingen på Bragernes torg.

Grafittikunstner Eric Ness Christiansen og hans medhjelpere har laget gatekunstverket som nå smykker nedre del av torget.

Pyntet byggeplassen

Torget har blitt omgjort til et stort oppussingsprosjekt på grunn av oppgraderingen av kollektivknutepunktet. Prosjektet skal etter planen stå ferdig i oktober. 

Her vil det bli bedre busskapasitet, samt at det legges til rette for drosjer, handikapbiler, fotgjengere, syklister og motorsyklister. Restaurantene i Børsen-bygget får også muligheten til å ha uteservering.

Byggeplassen som kunne vært sjenerende for publikum under nasjonaldagsfeiringen, elvefestivalen og fine sommerdager har nå blitt gjemt bak en vegg med metervis av gatekunst. 

Og det mest spennende av alt: Kunsten består av portretter av kjente og ukjente drammensere! Med andre ord kan du finne ditt eget ansikt på kunstverket. 

Markerer ferdigstillelsen

Drammen kommunes hjemmeside skriver de at det var Byen Vår Drammen som engasjerte Christiansen.

– Vi markerer i dag ferdigstillelsen av graffitiveggen – et visuelt plaster på såret – fram til anlegget står ferdig på senhøsten, sier varaordfører Eivind Knudsen til en stor barneflokk og representanter fra Drammen kommune og Byen Vår Drammen. 

– Vi håper at graffitiveggen blir til glede for alle som ferdes i sentrum, sier Eivind Knudsen, og med hjelp av ivrige barnehender klipper han lekende lett over snora i rødt, hvitt og blått.

LES OGSÅ:
Få det fulle prpgrammet for 17. mai i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE