ANNONSE

BLID VERT: Ordføreren har rekordmange på besøk i rådhuset under årets skisprint, men tar seg likevel tid til å veive flagget på torget.
ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Skisprinten er i gang!

Torget begynner sakte, men sikkert å fylles med utøvere, turister, barnehagebarn og politikere. De norske flaggene vaier i vinden, og prologen er igang.


Benedicte Haugaard

 12.03.19, kl. 12:19
 13.03.19, kl. 15:14


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ordføreren står klar med flagg på torget til tross for at han som vert har rekordmange besøkende på plass i rådhuset. 

- Vi har 140 gjester i rådhuset i dag! 27 forskjellige representanter har kommet fra ulike ambassader. I tillegg er nye Fylkesmannen i Viken og flere politikere og folk fra næringslivet på plass. Vi kommer til å stå å vaie med flaggene våre på tribunen foran rådhuset i hele dag, sier en engasjert Tore Opdal Hansen. 

IKKE I FORM:
Stavås Skistad gikk videre med en 27. plass, men klagde i etterkant på formen.

Ikke i form

Han har naturligvis troen på norsk seier, og krysser nok også fingrene for at den lokale skikometen Kristine Stavås Skistad fra Konnerud gjør det ekstra bra i dag. Om hun tror det selv derimot, er noe usikkert.

- Jeg vet ikke om det blir norsk seier i dag, men jeg håper jo det, sier Stavås Skistad til DRM24 før hun løper ned mot prologstart. 

20-åringen fra Konnerud går i mål på 2 minutter og 55 sekunder og med en 27. plass i prologen sikrer hun seg dermed en plass videre. Til NRK sier ungjenta at hun ikke følte seg helt i form. 

- Jeg følte meg ikke helt i form, og syns det var tungt å gå. Men det er alltid gøy å gå på hjemmebane i Drammen!

OPPVARMING: Løypa ble brukt til oppvarming og trening for tomme tribuner. Her før prologen startet. 

 

Oddsen på sin side

Bookmakerne har troen på at Stavås Skistad tukter regjerende verdensmester Maiken Caspersen Falla på hjemmebane.

- Det er hevet over enhver tvil at Stavås Skistad er et helt spesielt talent. Fysikken er rå, og hun har enorm toppfart. I Seefeld regelrett parkerte hun Stina Nilsson og Maiken Caspersen Falla, og hadde hun holdt seg på beina kunne VM lett ha endt med det helt store. Både vi og spillerne våre tror at revansjen kommer på hjemmebane i Drammen, sier analytiker Fredrik Fodnes i spillselskapet ComeOn.

Oddsmarkedet fungerer som en temperaturmåler på grasrota, og gir tradisjonelt en god indikasjon på hva som blir utfallet av større nasjonale begivenheter.

ComeOn! setter fortløpende odds på hvilke langrennsløpere som ligger best an til å vinne skisprinten i Drammen, og i skrivende stund er Kristine Stavås Skistad favoritt til å vinne konkurransen på hjemmebane med en vinnerodds på 1.70

- Dette er en løype som burde kunne passe Stavås Skistad bra. Klarer hun å gå billig frem til oppløpet, er det få - om noen - som kan matche hennes avslutningsstyrke. Dette speiles også gjennom vår oddsetting på 1.68, sier analytiker Fodnes.

HEIA ALLE: Barnehagebarna er kanskje for små til å forstå hvem de skal heie på. Her heies det på alle som går forbi. 

Torget fylles opp

Til tross for at skisprinten starter tidligere enn før, begynner torget å fylle seg opp. 

På gratistoppen finner vi utallige pølsespisende barnehagebarn som synger i kor med Knutsen og Ludvigsens «Kanskje kommer kongen». Og hvem vet, kanskje kommer han?

Langs løypa har fulle russere i trange skidresser inntatt valgte plasser med saueskinn og vodkaflasker. Tribunene fylles med Sparebank1-gjester og innbyggere som har kjøpt seg tribuneplasser utenfor Brask og Bramm til den nette pris av 1400 kroner. 

FLAGGER: Blokkleilighetene i Kirkegata er tradisjon tro dekorert i norske flagg. 

LES OGSÅ: Årets skisprint avsluttes to timer tidligere enn før


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE