ANNONSE

SAKEN ER BIFF: Kjøkkensjef Jan Granneman tilbereder en saftig entrecote med assistanse fra sine to kokker Joakim Størhaug og Ole Martin Fjellheim.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Skal friste Drammen med «crossover-tapas» fra bereist kokk

Byens siste tilskudd på restaurantfronten åpner dørene til uka. MESA52 mener selv at de tilbyr noe ingen andre gjør.


Alexander Jansen

 11.09.20, kl. 21:50
 23.09.20, kl. 09:55


ANNONSE
ANNONSE

 

GRØNLAND: Torsdag og fredag har det vært lukket åpning av den nye tapas-restauranten, som har etablert seg i lokalene som har stått tomme et års tid etter «Slakt» og «Moa Moa».

- Planen var egentlig åpning i mai, men vi måtte utsette på grunn av pandemien, forteller innehaver Anders Eriksen, som også driver Ypsilon Bar vegg-i-vegg.

Sammen med daglig leder og medeier Sindre Friberg, står han bak nysatsingen på Grønland. Offisiell åpning er førstkommende tirsdag.

- MESA52 blir en tapasrestaurant med inspirasjon fra det spanske og søramerikanske kjøkken, sier Friberg, som også har designet og ominnredet lokalene.

_R2I8341.jpgUTVIDER PÅ UNION: - Vi hadde lyst til å gå et steg videre fra Ypsilon Bar og rendyrke konseptet med restaurant, og da benyttet vi anledningen. Det er utfordrende og gøy, forteller Anders Eriksen (t.h.) og Sindre Friberg, som også er daglig leder på Ypsilon Bar. 

Lidenskap på kjøkkenet

Det mest spennende ved restauranten foregår naturligvis på kjøkkenet. Og her har driverne hentet inn en ressurs som skal gi drammenserne kulinariske opplevelser de ikke har vært bortskjemt med tidligere.

Det handler om kjøkkensjef Jan Granneman, en svært erfaren kokk som tidligere har jobbet mange år i både Spania og på Jamaica. Det kommer også til å sette sitt preg på maten.

- Jeg liker å kalle det tapas crossover. En tapas med inspirasjon fra streetfood. Vi henter ideer fra nord- og sør-Spania, Karibien, Tyrkia og Sør-Amerika. Vi kombinerer både langstekt kjøtt og pannesteking, forteller Granneman, som allerede i 1989 ga ut kokebok med moren Elisabeth Granneman.

- Og hvordan havnet han i Drammen? 

- Det er flinke folk her. Jeg liker å være en del av restaurantmiljøet, forteller Granneman, som selvsagt snakker flytende spansk.

_A1I8296.jpgPINTOS: Fredag kveld stod det pintos (småretter) på menyen, her i form av svinenakke med med en herlig saus kokt på Aass Bayer.

Restaurantdriver Anders Eriksen er toppfornøyd med kjøkkenet.

- Vi har fått et kjempelag med kokker som er suverent dedikerte med det de driver med, skryter Eriksen.

_R2I8325.jpgBELIGGENHET: Utsikten er det ingen ting å utsette på fra hjørnebordet i restauranten.

_R2I8327.jpgGRØNT OG FRISKT: Interiøret i restauranten er godt representert med grønne planter.

Bord 52

De som ikke er så stødige i spansk som kjøkkensjefen, undrer seg kanskje over navnet MESA52. Det er egentlig ikke veldig komplisert. «Mesa» lar seg oversette til «bord», og 52 er gateadressen på Grønland. 

- Et bord er til for å dele retter og spise og ha det hyggelig, så derfor valgte vi navnet, forteller innehaver Anders Eriksen.

Ifølge kompanjong Friberg blir restauranten å anse som en kveldsrestaurant, åpent fra tirsdag til lørdag. Han er klar på at de skal gjøre ting på sin måte. 

Vi håper å fylle et smakfullt tomrom i byens spisetilbud. Gode smaker, tilpassede viner og øvrig drikke, skal være vårt varemerke, forteller Friberg.

LES MER OM NÆRINGSLIV HER

_R2I8329.jpg
BOBLEVANN: Som ser hør og bør på en åpningskveld.

_R2I8346.jpg
PÅ RAD OG REKKE: Ypsilon Bar, MESA52, Becks Brasserie og Bar og Hos Solveig - rekken av spisesteder på Union Brygge er nå komplett igjen.

_A1I8305.jpgMESA 52: Har tatt over lokalene etter tidligere Moa Moa og Slakt.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE