ANNONSE

- FEIL SIGNAL: Ronny Johnsen er sjokkert over at kommunen har valgt å legge seminaret til Holmsbu Spa & Resort.
Foto: Vegard M. Aas / DRM24

Sjokkert over bystyrets seminaropphold

Leder av Rett Fram Opplevelser, som jobber for å gi barn og unge en bedre livssituasjon, reagerer på at kommunen bruker over 100.000 kroner på seminar.


Vegard M. Aas

 07.10.15, kl. 15:07
 12.10.15, kl. 18:37


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/HURUM: Drammen Kommune sender i helgen en gruppe på 60 personer bestående av bystyrerepresentanter og varaer på seminar i Holmsbu. Oppholdet er ventet å koste minst 112.000 kroner, noe som får Ronny Johnsen, daglig leder i Rett Fram Opplevelser, til å reagere.

- Dersom det er riktig at Drammen kommune bruker over 100.000,- på et spa-hotellopphold for sine representanter i bystyret, så er det et signal å sende til byens borgere som i beste fall glir rett inn skammens kapittel når det kommer til sløsing av kommunale midler, sier Ronny Johnsen, daglig leder i Rett Fram Opplevelser.

Hver dag snakker han med drammensere som har det så vanskelig økonomisk at det går ut over minstekravene til normal livsførsel. Nå er han sjokkert etter at kommunen har vedtatt å sende 60 bystyrerepresentanter, varaer og andre på politikerseminar på Holmsbu Spa & Resort.


OPPGITT OG FRUSTRERT: Ronny Johnsen i Rett Fram Opplevelser forstår ikke at man må på et spa-hotell for å lære seg hvordan man skal oppføre seg i bystyresalen.
FOTO: VEGARD M. AAS / DRM24

- Ville gitt 85 barn julegaver, jakke og en tur på kino

Rett Fram Opplevelser er en organisasjon som jobber for at barn og unge som lever i en vanskelig livssituasjon skal få en bedre hverdag, uansett årsak. Organisasjonen jobber blant annet med barn som lever under fattigdomsgrensen, og i desember arrangerer de julaften 12 ganger i desember for barnefamilier som har behov for det. 

- Nå er vi inne i en tid der foreldre og foresatte gruer seg til jul fordi julemat og julegaver er utenkelig å få til. Da blir det for meg helt forkastelig at kommunen kaster bort så mye penger på èn overnatting i Holmsbu. Jeg er sjokkert over at politikerne ikke selv ser at dette signalet er å sparke fattigdomsspøkelset i rumpa, sier Ronny Johnsen.

Han er oppgitt og frustrert over at AP-politiker og nyvalgt leder av kontrollkomiteen Eivind Knudsen ønsker å bruke over 100.000 på hotellopphold fire mil unna Drammen.

- Hvis Knudsen seriøst mener at 113.000,- ikke er all verden å bruke på svømmebasseng og hjortemedaljonger for bystyremedlemmer, så forstår han ikke hva slags signal slik pengesløsing gir til byens borgere som sliter seg gjennom hverdagen. Og det skremmer meg at byens yngste politikere har en slik holdning til bruk av offentlige midler, sier Johnsen.

Men 113.000,- er jo ikke det helt store beløpet, når budsjettet er på over 3 milliarder i året?

- Jo, det er det. Dette beløpet alene ville gitt 85 barn julegaver, varm jakke til vinteren og en tur på kino. Da hjelper det lite at bystyrerepresentantene mener det kreves over 100.000,- kroner for å bli kjent med hverandre, sier han.

Han hevder de fleste i bystyret allerede er gode venner og kollegaer og mener det blir feil å sammenligne hva byens godt betalte politikere mener en tusenlapp er verdt, når det sitter over 3000 barn i Drammen som legger seg sulten på kvelden.

- Hvis politikere i byen blindt stoler på at Holmsbu Spa er det rimeligste hotellet på markedet, da er jeg redd for at det blir tatt mange avgjørelser på langt større beløp i blinde. 


HOLMSBU SPA & RESORT: Oppholdet for de 60 deltagerne er ventet å koste 112.800 kroner.
FOTO: VEGARD M. AAS / DRM24)

Vil holdningene til livs

Senest i sommer sa ordfører Tore Opdal Hansen nei til å gi bort gratisbilletter på innebadet til fattige barn, Ifølge NRK Østafjells. Han la ansvaret over på bystyret, bystyret la ansvaret på lederen av innebadet og lederen la så ansvaret tilbake på politikerne.

- Denne engangskostnaden på Holmsbu hadde gitt 1.100 fattige barn gratis inngang til innebadet, dersom politikerne i byen hadde tatt til takke med en middag på Rådhuset i stedet for å bade seg i luksus på Holmsbu spa, sier en oppgitt Johnsen.

Han skjønner at det blir vanskelig for en nyvalgt representant å takke nei til ordføreren når opplæring står på agendaen, men forstår langt mindre at man må på et spa-hotell for å lære seg hvordan man skal oppføre seg i bystyresalen.

- Men litt flåsete sagt så kan man jo håpe på at opplæringen bystyrerepresentantene får på Holmsbu også inneholder noen tanker om hva kommunen signaliserer når de velger å bruke langt over hundre tusen kroner på én overnatting på et spa-hotell, avslutter han.


BOBLEBAD: I tillegg til gratis inngang på trenings- og spaavdelingen har politikerne også mulighet til å benytte seg av dette boblebadet.
(FOTO: VEGARD M. AAS / DRM24)

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK 

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE