ANNONSE

BLÅSER I SKILTENE: Mange bilister ignorerer skiltingen på stedet.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Sentrumsgate har blitt gågate - noe mange ikke har fått med seg

Det har vært snakk om det flere ganger, men nå er endringen permanent på plass. Det gleder Ståle Sørensen (MDG).


Alexander Jansen

 11.01.20, kl. 19:02
 24.01.20, kl. 16:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Vi snakker om Tollbugata på Strømsø, nærmere bestemt enden av Tollbugata fra krysset Blichs gate og ut mot Strømsø Torg.

Næringsdrivende i gata har tidligere tatt til orde for å omgjøre strekningen til gågate, og fått med seg flere politikere på forslaget.

Ettersom Tollbugata er en fylkeskommunal vei, har saken vært opp til behandling i fylkestinget - hvor endringen ble vedtatt under budsjettbehandlingen i 2019. Dermed er det også Statens Vegvesen som har hatt ansvaret for å gjennomføre endringen, og ikke kommunen.

Mange bryter skiltingen

Nå er imidlertid endringen satt ut i livet, og det er det tilsynelatende mange som ikke har fått med seg, skal vi tro de næringsdrivende i gata.

Om folk blåser i skiltingen eller kjører på gammel vane er ikke godt å si, men det er på det rene at mange har brukt snuplassen før Strømsø Torg til en naturlig av- og påstigningsplass.

Foreløpig er det ingen fysiske sperringer på stedet av hensyn til varelevering, men to skilter på hver side av gata montert i en betongblokk. 

- Endelig

Tollbugata er imidlertid ikke den eneste sentrumsgata som har blitt sperret for sentrumtrafikk den siste tiden. I høst ble også Øvre Storgate gjennom byparken stengt for biltrafikk, etter initiativ fra Miljøpartiet de Grønnes Ståle Sørensen. 

Sørensen gleder seg nå over at bilene stenges ute også fra Tollbugata.

- Det var på tide. Vi har mest lenge om å få utført dette. Jeg har ikke sett løsningen som er valgt, men planen var at denne skulle stenges umiddelbart etter det ble vedtatt, sier Sørensen. 

Ifølge Sørensen er tanken at stengingen skal bidra til å utnytte strekningen til uteserveringen og aktiviteter.

LES OGSÅ:
 MDG fikk gjennomslag: Stenger sentrumsvei for all biltrafikk


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE