ANNONSE

POPULÆR: Gunn Cecilie Ringdal øker oppslutningen fra forrige valg til 37,6%.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Høyre med storeslem i Lier, Sp-valgskred i Øvre Eiker

I Lier fortsetter etter alt å dømme Gunn Cecilie Ringdal som Høyre-ordfører, mens SP's Knut Kvale ligger an til å ta over ordførerkjedet etter Høyre og Ann Sire Fjerdingstad i Øvre Eiker.


Alexander Jansen

 10.09.19, kl. 01:44
 21.09.19, kl. 10:56

Roy Hansen


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Knut Kvale kan smile fra øre til øre. Og han er klar for jobben som ordfører etter å ha sikret seg 29,3 prosent av stemmene som det desidert største partiet i Øvre Eiker, skriver Eikernytt.no.

Høyre ble nest størst med 24,4 prosent, mens Arbeiderpartiet var redusert til 22,8 prosent.

Senterpartiets ordførerkandidat har dermed fått et meget sterkt kort på hånden når de politiske partiene skal sette seg ned allerede tirsdag ettermiddag for å forhandle om posisjoner. Hvilken side han velger, er fortsatt uklart.

- Dette går veien. Det blåser en Senterparti-vind over landet og det er vi glade for. Vi er klare for forhandlinger, sa Kvale tidligere på kvelden.

Men hva som er årsaken til at partiet gjør det så bra i nettopp Øvre Eiker, er han litt usikker på. Men han peker på at folk ikke har glemt saken om salg av E-verket, eller Høyres forslag om å slå seg sammen med Nye Drammen. I tillegg peker han på det han mener er en meget solid liste.

IMG_5000.JPGTOMMEL OPP: Senterpartiets ordførerkandidat Knut Kvale.

Heftig hos Høyre

Hvem som hadde den heftigste valgvaken var det imidlertid liten tvil om. Hjemme hos ordførerkandidat Adrian Tollefsen var stemningen høy med eget husband og blå lyskastere rundt huset for anledningen. 

Høyres ordførerkandidat forteller at han ser fram til forhandlinger om posisjoner de nærmeste dagene, og innrømmer at SP gjorde et imponerende valg.

Ap's Niklas Tokerud hadde samlet partikollegaene på Sanden Hotell. Og heller ikke her var stemning dårlig.

- Jeg tror vi har nådd gjennom til velgerne om at det ikke hjelper å tegne et glansbilde av kommunen slik Høyre har gjort. Skolepolitikken og ufrivillig deltid har vært viktige saker for oss, sier Tokerud som en forklaring på at de har greid seg rimelig bra.

Køer ved valglokalene

Det har kommet en rekke signaler på at ikke alle har fått stemt i Øvre Eiker. Velgerne har brukt lengre tid på å bestemme seg, og det gjelder spesielt for fylkestingsvalget til Viken. Det ble rapportert om lange køer og at folk snudde i døra når de så ventetiden. Det var også køer da valglokalene skulle stenge kl. 21.00.

Nå tyder imidlertid tallene på at det er langt flere som har stemt ved dette valget enn for fire år siden. Ifølge politisk sekretariat ligger valgdeltakelsen an til å bli 58,6 prosent mot 54,1 ved forrige kommunestyrevalg.

Ringdal befestet posisjonen i Lier

Mindre spenning var det knyttet til valget på motsatt side av Drammen. Liers populære Høyre-ordfører sitter fortsatt trygt i ordførerstolen som desidert største parti med hele 37,6% av stemmene. 

Gunn Cecilie Ringdal kan dermed se frem mot en ny fireårsperiode. 

LES OGSÅ: Ap vant Nye Drammen: - Jeg er klar for å bli ordfører


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE