ANNONSE

FOLKETOMT: Etter klokken 18.00 er senteret bortimot folketomt med stengte butikker. Kun en håndfull holder åpnet til 21.00.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Senteret er åpent, men stadig flere butikker stenger

Noen er pålagt å stenge, noen holder delvis åpent, mens andre ikke greier å holde åpent. Situasjonen for kjøpesenterne er høyst uavklart - og omdiskutert.


Alexander Jansen

 20.03.20, kl. 18:33
 04.04.20, kl. 12:09


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: DRM24 omtalte tidligere i uka situasjonen på Buskerud Storsenter, hvor senterledelsen og flere av butikkdriverne har røket uklare i spørsmålet om senteret bør holde åpent eller ikke. 

Foreløpig holder alle de store kjøpesentrene åpent, da regjeringens restriktive tiltak ikke omfatter detalj- og dagligvarehandel. Men en rekke butikkdrivere på senterne møter nå på utfordringer som allikevel gjør det umulig å holde åpent.

Enten fordi det ikke er økonomisk forsvarlig og som følge av permitteringer og få kunder, eller problemer med bemanningssituasjonen. På toppen av det hele er flere kritiske av hensyn til smittevernet.

- Jeg er veldig ydmyk overfor alle ansatte, renholdere, vektere alle som står i butikkene i fremste rekke og møter kundene våre, de ivaretar en stor samfunnsoppgave sammen med alle som er nødt til å stå i jobbene sine og som er utsatt, forteller senterleder Elisabeth Lohk (bildet) på Gulskogen Senter.

lohk_2345634.jpg

- Spesielle dager

På byens største kjøpesenter forholder ledelsen seg til myndighetenes retningslinjer og hva eier Steen&Strøm sentralt beslutter. Det betyr inntil videre at senteret holder åpent som vanlig. 

- Det er spesielle dager og helt klart en trist og lei situasjon for både bransjen og alle som jobber i butikkene. Det er selvfølgelig færre besøkende i disse dager, men mange har dagligdagse behov som fortsatt kan gjøres på senteret med de forhåndsregler og tiltak som er gjort og som både ansatte og kunder gjør, sier Lohk til DRM24.

- Kan økonomi og permitteringer tvinge senteret til å stenge dørene før eventuelt myndighetene gjør det?

- Det økonomiske vil vi komme tilbake på da det er mange faktorer som skal vurderes, og vi kjenner heller ikke utfallet. Vi er nødt til å få oversikten og vi er i dialog med våre leietakere hele veien om dette. Situasjonen følges tett og det gjøres vurderinger utifra dette, uttaler Lohk.

_A1I5624.jpg
LES OGSÅ: Butikkene vil holde åpent: - Det er ingen grunn til å hamstre

Stenger tidligere

Gulskogen Senter har foreløpig normale åpningstider, men de aller fleste butikkene har nå valgt å stenge klokken 18.00 fremfor klokken 21.00 (19.00 på lørdag). Kun en håndfull butikker er åpne til vanlig stengetid, blant annet XXL, Clas Ohlson, Game Stop og Kiwi. 

- Det er opp til hver butikk og kjede å vurdere sine åpningstider utifra sin situasjon, og vi er i kontakt med alle leietakere rundt dette. Vi har forståelse for at kjeder og butikker stenger eller endrer sine åpningstider ut fra sin situasjon og at de tar egne beslutninger om dette, dett gjelder også på Gulskogen, sier Lohk.

En god del butikker utover de som har blitt pålagt å stenge, har også stengt dørene helt. Aktører som frisører, hudpleie, treningssentre og flere andre har ikke lov å holde åpent.

_A1I5637.jpgØDE: 2. Etasje på Gulskogen fredag kveld.

- I tillegg er det flere spisesteder som har stengt eller innført endrede åpningstider. Jeg anbefaler kundene våre til å besøke den enkelte butikks hjemmeside eller Facebookside for informasjon og status da det varierer noe fra dag til dag, sier Lohk.

Bare de siste dagene har det vært store endringer i forhold hvilke butikker som holder åpent og ikke. 

- Det er gjort ulike valg og det er også kommet endringer underveis og senest i dag, sier Lohk.

LES OGSÅ: Gulskogen reåpner allerede i juni - nye butikker på vei inn

_A1I5641.jpgÅPENT: XXL er en av få som holder åpent som vanlig enn så lenge.

_A1I5644.jpgSTENGT: Floyd er en av mange butikker som har helt stengt inntil videre.

_A1I5630.jpg
_A1I5645.jpg


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE