ANNONSE

HJERTEBARNA: Marthe Johannessen, Frida Rygh Lislerud, Marielle Gravningsmyr, Dina Hetland Liverud og Sofie Skaret ønsker å bidra.
FOTO: PRIVAT

Selger smykker til inntekt for barn med hjertesykdom

Smykkedesigner Alvilde David-Andersen ble med på laget da fem unge gründerspirer fra Drammen bestemte seg for å sette «hjertebarna» på kartet.


Benedicte Haugaard

 13.03.19, kl. 10:27
 18.03.19, kl. 06:50


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ungdomsbedriften Hjertebarna består av fem jenter fra Drammen videregående skole, hvor en av gründerspirene selv vokste opp med hjertesykdom.

I samarbeid med femte generasjons gullsmed og designer Alvilde David-Andersen selger de norskproduserte sølvringer til inntekt for nettopp hjertesyke barn. 

- Når vi startet denne bedriften, visste vi at vi ønsket å gjøre noe for andre. Hjertesyke barn lever i skyggen og blir ofte glemt, og vi ønsker å sette mer fokus på dette, sier Marthe Johannessen, personalansvarlig for Hjertebarna Ungdomsbedrift. 

Og med dette går 50 prosent av overskuddet til Foreningen for Hjertesyke Barn.

HJERTERINGEN: Slik ser det ferdige produktet ut etter flere runder med gullsmed Alvilde David-Andersen.

Vant priser

De norskproduserte ringene er designet til å se ut som hjerter, og har allerede fått mye lokal oppmerksomhet. Under torsdagens skolemesterskap på Drammen VGS stakk ungdomsbedriften av med flere priser.

- På skolemesterskapet fikk vi 1.plass for beste salgsteam, 2. plass for beste salgspitch, 2.plass i publikumprisen, 3.plass for beste logo og 3.plass for beste produkt, sier Johannessen stolt.

Onsdag skal Johannessen og Hjertebarna UB konkurrere mot 88 andre ungdomsbedrifter under Fylkesmessa i Larvik. 

Se video:



LES OGSÅ: NSB og Nettbuss skifter navn: - «Vy» betyr å ha ambisjoner


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE