
DELIKAT: Duy Quang Ha viser frem en nykomponert «medium sashimi», bestående av laks, kveite, kamskjell, scampi og lakserogn.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24
Full rulle for sushi-satsing på Konnerud
Johannes Sushi på Jarlsbergsenteret er bydelens første sushi-sted. Og etter responsen å dømme, sikkert ikke det siste.

Alexander Jansen
06.10.19,
kl. 18:20
21.10.19, kl. 21:06
DRAMMEN: Sushi-satsingen på Konnerud åpnet i de gamle lokalene til City Pizza i juni, og ligger strategisk plassert i samme bygg som Kiwi - og dermed et av de mest trafikkerte knutepunktene i bydelen.
Familiebedriften driver fra før et tilsvarende sted på Haslum i Bærum, men at de havnet på nettopp Konnerud når de først skulle utvide, var ganske tilfeldig.
- Det var ledige lokaler her. Og så var det ingen sushi-steder i nærheten fra før. Nede i sentrum er det allerede mange steder, forteller daglig leder Quang Huy Tran (bildet).
Tran pendler derfor daglig mellom Bærum og Drammen, bortsett fra mandag - da har de stengt. Med seg på laget har han også kona, og tilsammen er de 6-7 ansatte, de fleste på deltid.
Gode råvarer
Den vietnamesiske familien har spesialisert seg på sushi, og tydeligvis gjør de noe riktig ettersom de nå er på utkikk etter et tredje sted å etablere seg. Om det blir i Drammensområdet eller andre steder er for tidlig å si.
Og hva er suksessoppskriften?
- Råvarene er veldig viktig. Vi bruker det beste vi kan få tak i, sier Tran. OMSTENDELIG: Presentasjonen er viktig og utgjør prikken over i-en på et tiltatelende brett sushi.
Noe også gjestene har lagt merke til. Mange kjører innom for å plukke med seg middag på vei hjem fra jobb.
- Det er aller mest kunder i 4-5-tiden. Det går bedre enn forventet, vi er ganske fornøyd, forteller Tran.
I tillegg til en fyldig meny med det meste av hva et sushi-hjerte kan begjære, leverer de også noen tradisjonelle vietnamesiske retter hos Johannes Sushi, som for eksempel vårruller.
- Det kan hende menyen blir utvidet mer etter hvert, sier Tran.
- Mange kunder kommer tilbake, så jeg tror det er en god ting, avslutter sushi-sjefen på Konnerud.
SENTRALT: Mer sentralt på Konnerud kommer man neppe, og ved rundkjøringen ved Jarlsbergsenteret er det lett å legge merke til byens siste sushi-satsing.
FERSKT: Tilbereding av råvarer er noe som tar tid. Her er man i sving med å gjøre fersk laks klar for sushi.
LES OGSÅ: Pangstart for eksklusiv sushi-takeaway
FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK