ANNONSE

OPPGITT: Stein Grøndal, daglig leder hos Grøndal Bilbutikken på Gulskogen har fått mye hodebry takket være en biltyv de siste ukene.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Samme tyv stjal biler to dager på rad: - Frekkhetens nådegave!

Først ble tyven tatt på fersken i stjålet bil etter innbrudd hos Bilbutikken. Dagen etter var han tilbake og forsynte seg igjen. Etter halvannen uke med pumpestikk og parkeringsbøter ble han fredag kveld pågrepet.


Alexander Jansen

 13.11.20, kl. 20:00
 26.11.20, kl. 09:49


ANNONSE
ANNONSE

 

GULSKOGEN: - Det er jo ganske utrolig at en person som angivelig er en notorisk vinningskriminell, etter å ha blitt tatt for innbrudd og biltyveri, bare blir sluppet løs igjen på denne måten, sier Anders Grøndal oppgitt til DRM24.

Han jobber som salgssjef hos Bilbutikken på Gulskogen, og er sønn av daglig leder Stein Grøndal. De siste dagene har de brukt masse tid på å «jakte» på en biltyv - med frekkhetens nådegave.

Rett etter at biltyven stjal den første bilen og ble tatt av politiet, ble han løslatt.

- Så var han frekk nok til å komme tilbake og rappe en ny bil dagen etter, forteller Grøndal.

Stikker fra bensin- og bomregninger

Den første bilen, en Ford Explorer til over en million, har GPS-sporing og kjørte mer eller mindre rett i armene på politiet, få timer etter den forsvant fra butikken. 

Den andre bilen, en Ford Connect leiebil, har ikke GPS-sporing. Men via bompasseringer og en rekke beskjeder om pumpestikk rundt omkring på Østlandet, har far og sønn Grøndal fått et greit bilde av at bilen har vært svært aktiv rundt omkring på Østlandet.

Til tross for at bilen har Grøndal-merking og logo på siden, har den fått kjøre hittil uforstyrret rundt i over en uke. Via etterlysninger på Facebook har Grøndal fått en rekke tips og observasjoner, senest fredag, da den ble observert på Rundtom.

Tatt på Fjell - var ruset

Fredag kveld ble biltyven pågrepet av politiet på Fjell. De fant bilen i Lauritz Hervigs vei. Den skal ha vært noenlunde hel.

- Vi har vært på utkikk etter bilen og kjørt litt i aktuelle områder. Da vi kom over bilen fant vi også tyven i nærheten av bilen, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i politiet til DRM24.

Ifølge Groth skal mannen ha vært ruspåvirket. Han er nå innbragt arresten i påvente av avhør.

_R2I3640_komp.jpgFUNNET: En slik varebil, mørk grå Ford Connect varebil med grønne skilter og regnummer KJ46672. Bilen har Grøndal-logo på sidene.

Brøt seg inn og stjal nøkler

Mannen som står bak biltyveriene skal natt til 3. november ha brutt seg inn hos Grøndal Bilbutikken. Her skal han ha forsvunnet med tre sett bilnøkler.

Den første bilen forsvant han med der og da. Den andre bilen er den han nå har kjørt rundt i. Den tredje bilen tyven stakk av med nøklene til, har Bilbutikken låst inn og omprogrammert, så den nøkkelen er lite verdt.

Stein Grøndal tror mannen har vært inne i butikken og rekognosert på forhånd, for å greie å få til det han gjorde.

- Vi har nå gjort tiltak for å forhindre at dette kan skje igjen, sier Grøndal.

_R2I3647.jpgBLE STJÅLET: Den første bilen tyven forsvant med, en Ford Explorer, ble stoppet av politiet i Horten. Nå er den tilbake hos Bilbutikken.

Ung biltyv fra Drammen

DRM24 har via tips og observasjoner fått kjennskap til hvem biltyven er. Han er en mann i 30-årene hjemmehørende i Drammen, og ikke av norsk-etnisk opprinnelse. På sin facebookprofil har han oppgitt å være «selvstendig næringsdrivende».

Mannen skal ifølge politiet være en gjenganger med et langt rulleblad, og står bak mer enn ti biltyverier bare de siste to årene.

Hvordan politiet vurdererer gjentagelsesfaren opp mot varetektsfengsling denne gangen, gjenstår å se.

deret567uyijhgtre.jpgBILTYVEN: Denne mannen, av politiet beskrevet som en notorisk kriminell, har skapt mye hodebry for Grøndal Bilbutikken de siste par ukene. (FOTO: PRIVAT)

Full av parkeringsbøter

Anders Grøndal kjenner han blir frustrert over alt papirarbeidet en slik situasjon medfører. Saken er meldt til politiet og forsikringsselskapet. 

- Men hvem skal betale for alle kilometerne på bilen? Bensinregningene han stikker fra og alle bompasseringene, spør Anders Grøndal.

Stein Grøndal var fredag kveld på Fjell og hentet bilen etter å ha fått telefon fra politiet. Han kunne fortelle at bilen også var full av parkeringsbøter.

- Vi har fått flere tips om at bilen var i Drammen i dag. Vi er glad over å ha fått den igjen, vi har brukt mye tid på dette. Takk til alle som har tipset og hjulpet oss, sier Stein Grøndal til DRM24.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE