ANNONSE

FLYTTER: Prosjektleder Dipali Gosain gleder seg til å flytte inn i nyere og freshere lokaler. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.
FOTO: ELISABETH BOGSTAD / DRM24

«Fellesverket» flytter inn i nye lokaler

Fellesverket er en møteplass for ungdom initiert av Røde Kors, og da sistnevnte flyttet inn i TV4-bygget på Strømsø i februar, ble det naturlig for ungdomsklubben å flytte etter.


Benedicte Haugaard

 11.03.19, kl. 09:26
 16.03.19, kl. 11:31


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Fellesverket er en nasjonal satsing på ungdom mellom 14 og 18 år - et alkoholfritt tilbud som foreløpig befinner seg i åtte storbyer. En av disse er Drammen. 

Her tilbys ungdommen blant annet gratis leksehjelp, arbeidstrening og såkalt gatemegling - altså hvordan man skal håndtere konflikter. I tillegg kan man møtes for å spille shuffleboard, bordtennis og PlayStation, eller ta seg en kopp kaffe eller te i lokalets egne kafe. Det serveres også gratis varmmat til alle ungdommer - hver dag. 

Tidligere holdt ungdomsklubben til på taket av Globusgården, men nå er det kjent at de flytter 20 meter over veien til Torgeir Vraas plass 4.

TV4-BYGGET:
Fellesverket flytter inn på Torgeir Vraas Plass 4. (FOTO: STEINAR WEDVIK / DRM24)

Åpner i Mars

Ifølge prosjektleder Dipali Gosain blir det en uformell åpningsfest allerede ettermiddagen mandag 11. mars.

- Under denne åpningen kan ungdommene komme for å se lokalene og henge med pizza og noe å drikke. Vi er fortsatt i oppussingsfasen, men regner med å åpne for fullt neste uke.

Ifølge Gosain har de spart mye penger på oppussingen ved å bruke frivillige og ansatte ved Røde Kors. 

- Det har tatt litt tid, for det er en del utstyr som må på plass. Vi har stått for oppussingen og flyttingen selv, og ønsker å gi ungdommen litt freshere lokaler enn det de hadde i Globusgården.

UNGDOMSKLUBB: Fellesverket holdt til på taket av Globusgården. Her under Elvefestivalen hvor The Voice-rapperen Endre Gryting holdt konsert. 

Gunstig og rullestolvennlig

Prosjektlederen sier de ønsket å være på gateplan fra starten av, men på grunn av manglende lokaler i byen måtte de ta til takke med lokalene i andre etasje på Globusgården.

- Det var fint å være i Globusgården, men vi mener at et slikt ungdomshus må være lett tilgjengelig for alle, også rullestolbrukere. I tillegg er det mange som ikke fant inngangen, eller syns det var skummelt å gå opp bakgården i Globusgården.

- Nå får vi freshere lokaler, og ikke bare en ungdomsbule, avslutter Gosain.

LES OGSÅ:
Fellesverket rigget til takkonsert for ungdom


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE