ANNONSE

NYE LOKALER: Her i Mangfoldhuset på Torgeir Vraas plass har Kreftforeningen fått rom til sine Treffpunkt-arrangement, som avholdes første og tredje tirsdag i måneden.
TEKST OG FOTO: JAN ARNE DAMMEN

Treffpunkt Drammen i nye lokaler

Kreftforeningen flytter nå sitt tilbud Treffpunkt Drammen fra Villa Fredrikke til Mangfoldhuset ved Globusgården på Strømsø.


Redaksjonen

 28.06.17, kl. 21:01
 03.07.17, kl. 14:55


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død. På Treffpunkt treffer de andre barn i liknende situasjon som kan forstå følelser som skyld, angst og uro, sinne og irritasjon, og som selv kanskje har hodepine eller vondt i magen, forteller rådgiver i Kreftforeningen Hilde Aspholt Brennhovd. 

Her treffer de trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele.

Det er lov å ha det gøy

Samtale er sentralt på alle Treffpunkt, men praten skjer på barnas premisser:

Det er greit å snakke mye og høyt, det er greit å snakke lite og lavt. Det er greit å snakke om sykdom, savn og sorg, men også om forventning og håp og om alt mulig annet. 

Det er lov å le og ha det gøy! På alle Treffpunkt er det lek, spill og aktiviteter. Barna er med på å bestemme. Noen ganger er det ut på tur, og mat må man alltid ha: Varm mat, brødmat eller kanskje kveldsmat på bålet, sier Hilde.


Gratis tilbud

Treffpunkt er et gratis tilbud og finner sted omtrent annenhver uke i to timer. Det blir ledet av voksne frivillige som er kurset og har erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest.

Treffpunkt er en åpen gruppe der barna meldes på hver gang via e-post eller sms til gruppeleder. Deltagerne må selv komme seg til og fra oppmøtested.

- Alle barn med foreldre/foresatte blir invitert til en samtale med gruppeleder før man kommer til Treffpunkt. Dette gjør vi for at de vet hva Treffpunkt er og hvem de møter her, avslutter Brennhov, som ønsker alle velkommen til Mangfoldhuset i Drammen.

LES OGSÅ: Fellesverket holder sommeråpent for ungdommenFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE