ANNONSE

LYS-SJEKK: Her fra et tidligere år på et av kontrollpunktene i sentrum.
ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Syklist? Tirsdag morgen er det «lysrazzia» i Drammen

Tirsdag morgen kan du bli overrasket med gratis lys til sykkelen. Bedriftsidretten, Buskerudbyen og Syklistenes Landsforening deler ut sykkellys på en rekke ulike plasser samtidig.


Redaksjonen

 21.10.19, kl. 21:57
 22.10.19, kl. 11:53


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er mange gode grunner til å fortsette å sykle gjennom høsten og vinteren. Bruk av lys og reflekser er enkle forholdsregler som gjør syklingen tryggere. Da blir du oppdaget tidligere av bilister og andre trafikanter, og farlige situasjoner kan lettere unngås. Lys er påbudt på sykkelen når det er mørkt/skumring, men det er anbefalt at du har lys på alle turer.

- Trafikksikkerhet står høyt på agendaen i Drammen kommune. Vi håper at så mange som mulig allerede sykler med lys, men deler gladelig ut lykter til dem som ikke måtte ha. Sånn kan vi bidra til å sikre at flere syklister er synlige i trafikken nå som vi har gått inn i den mørke årstiden sier Elisabeth von Enzberg-Viker, sykkelkontakt i Drammen kommune.

- Vi gleder oss til å møte syklistene ute på tirsdag, og håper at lysene de får blir satt pris på. Vi oppfordrer alle til å skaffe seg gode lys på sykkelen og bruke de hele tiden. Da blir man bedre sett og man ser bedre. Begge deler viktig både på dagtid og i mørket, sier Trond Solem, prosjektleder sykkel i Buskerudbysamarbeidet.

Synlig syklist er Syklistenes årlige nasjonale høstaksjon, hvor betydningen av lys og refleks på sykkelen står sentralt. Syklistenes Landsforenings landsomfattende kampanje minner oss på at innføring av normaltid/vintertid også bør minne oss på å montere sykkellyktene. Les mer om Synlig syklist og få vintersyklingstips her:

Aktørene deler ut lys så lenge lageret rekker, og vil stå på noen av togstasjonene, ved noen skoler og andre sentrale steder fra klokka 06:45.

Synlig syklist er et samarbeid mellom Buskerudbyen (kommunene Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg, samt Buskerud fylkeskommune og Statens vegvesen), i tillegg er Svelvik kommune med. Bedriftsidretten deltar også, og Syklistenes Landsforening, med representanter både lokalt og i det nystartede lokallaget.

PS: Blir man stoppet av politiet uten lys på sykkelen i skumring eller mørket får man et forenklet forelegg på kroner 1.200 - tirsdag morgen vår du valget mellom å få bot, eller få gratis lys!

LES OGSÅ:
Politiet aksjonete mot syklister uten lys


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE