ANNONSE

35 MILLIONER PLUSS MOMS: Det er prislappen på veistrekningen mellom Horgen og Buskerud Storsenter. I tillegg kommer regningen for vann og avløp som Øvre Eiker kommune betaler.
ALLE FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Snart er 50-sone og veiarbeid på Horgen historie

Nå legges siste hånd på «verket» langs FV283 på Horgen. I løpet av neste uke skal anlegget være ferdig - etter tre år.


Roy Hansen

 09.07.17, kl. 16:36
 17.07.17, kl. 17:49


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Er du en av mange som har irritert deg grønn på at det er 50-sone og merket med veiarbeid på Fv. 283 ved Horgen?

I tre år har det mer eller mindre vært arbeider på strekningen og bilistenes tålmodighet er i ferd med å ta slutt. Men fortvil ikke - snart åpnes veien, skriver Eikernytt.no.

Gjennom to ulike prosjekter har FV283 fra Buskerud Storsenter til Lerberg fått en ansiktsløftning. Først en utvidelse av veien der gangveien ikke var med, så kom penger fra Buskerudbyen til gangvei og deretter hengte Øvre Eiker kommune seg på med nye vann- og kloakkledninger.

Ferdig før tiden

Så langt har prosjektet - unntatt vann og kloakk - kostet cirka 35 mill. kroner. Men nå går prosjektet inn i sluttfasen - halvannen måned før tiden.

Byggeleder i Statens Vegvesen, Pål Rødby, kan fortelle at det nå kun gjenstår mindre arbeider med å asfaltere busslommer og generell forskjønning av området rundt. Resten er ferdig.

Isachsen, som er entreprenør på stedet, skal jobbe ut neste uke før de tar ferie. Da skal det meste være ferdig. Også veimerkingen skal gjøres om dersom værgudene tillater det. Det må nemlig være tørt for at malingen skal sitte, sier han.


Blir 70-sone

Vi jobber nå med å få veianlegget ferdig, og det er bare småtteri som gjenstår. Vi kommer derfor til å skilte opp til 70 km/t så fort dette er gjort, sier prosjektleder Pål Rødby.

Han forklarer 50-sonen, som mange har vært irritert over, med at regelboka sier nedsatt fart på hele anleggsstrekningen, selv om det ikke jobbes der. Stort sett har bilistene holdt farten, men nå som det er lite arbeid på strekningen, har farten økt.

At det ikke er skiltet om til annen fartsgrense i helger og helligdager når det ikke jobbes der, forklarer han med at det er mye arbeid.

Mange bilister har irritert seg grønn på 50-sonen som har vært på strekningen - uansett om det har vært jobbet langs veien eller ikke. Gjennomsnittsfarten har da også økt noe den siste tiden, viser målingen som Statens Vegvesen har gjort.

Ny asfalt neste år

Men selv om det går mot anleggsslutt nå, er det bare å stålsette seg før neste sommer.

Da kommen nemlig anleggsmaskiner igjen til å innta strekningen - men da for å legge ny asfalt.

- Vi er avhengig av å asfaltere på sommeren da det gir bedre slitestyrke på dekket. Det går ca. 11.000 biler i døgnet i snitt på denne strekningen, forklarer Rødby.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE