ANNONSE

Sigve Grøndahl Fredriksen styrte debatten og spørsmålsrunden med hard hånd. KrF var eneste parti som ikke deltok.
ALLE FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Skoledebatt med alle ingredienser på Eiker VGS

De bannet, slang litt dritt til hverandre, de sang og de kom med en rekke påstander som neppe går gjennom hos Faktisk.no. Ap og Høyre ble største partier.


Roy Hansen

 04.09.19, kl. 09:44
 11.09.19, kl. 15:56


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Sigve Grøndahl Fredriksen og Ken Stabekk kjørte en tøff linje i rollen som moderatorer under tirsdagens skoledebatt på Eiker VGS. Men det forhindret ikke de unge debattantene i å komme med både banneord og litt vennskapelig drittslenging til hverandre, i tillegg til to sanger undertegnet AUF og SPU.

Hvert ungdomsparti fikk holde sitt åpningsinnlegg før debatten, og spørsmålene som elevene hadde sendt inn til debattlederne på forhånd, ble stilt til de ulike partiene.

IMG_4909.JPG
Venstre fikk stor applaus for sine tanker om legalisering av cannabis, og ved Eiker VGS var det ingen sensur slik vi har sett på andre skoler.

Dagens debatt ble en salig blanding av lokale saker som samferdsel, busspriser og mye mer ispedd vindkraft, bompenger og andre temaer som ikke var særlig aktuelle for Eiker-bygdene.

Etter applausen fra salen å dømme er det mange som sympatiserer med venstresiden i norsk politikk på Eiker VGS, men også Høyres innlegg om psykisk helse og stress blant ungdommen, ble godt mottatt.

IMG_4917.JPG

- Cannabis ingen vinnersak

IMG_4937.JPG
Vi ble nok litt klokere i løpet av denne debatten, men det var for lite lokale saker, sier gjengen med jenter etter at debatten var over. To av dem har allerede vært og forhåndsstemt, men resten skal stemme på torsdag da det arrangeres valgdag på skolen.

Jentene hadde også sett at det ble litt bedre tid til de enkelte innleggene og mente det ble for mange avbrytelser i debatten. Men én ting var de enige om: Legalisering av Cannabis er ingen stor sak. Den gir Venstre-ungdommen oppmerksomhet, men blir neppe noen stor vinnersak om vi skal tro disse jentene rett.

De syv jentene etterlyste også klarere lokale forskjeller på de politiske partiene lokalt. Og flere av dem mente at det til syvende og sist dreier seg om et ordførervalg for dem.

IMG_4930.JPG
IMG_4924.JPG

Ap og Høyre størst

Både nasjonalt og lokalt er det de to styringspartiene som kom best ut av skolevalget.

Her er resultatene for Eiker VGS:

eikervgs_valgresulatet.JPG


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE