ANNONSE

Elevene ved kjøretøylinja på Rosthaug jobber så det holder og skifter nærmere 550 dekk på tre dager hos Funnemark i Hokksund.
FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Skifter dekk for 550 kunder på tre dager

Det er tid for vinterdekk. Utover neste uke er det meldt om kaldere vær og det har folk fått med seg.


Roy Hansen

 26.10.19, kl. 14:25
 05.11.19, kl. 21:19


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Torsdag, fredag og lørdag har det derfor vært storstilt dekkskiftedugnad hos bilforhandlere rundt om. En av dem er Funnemark i Hokksund, skriver Eikernytt.no.

Det startet torsdag morgen. En «fast gjeng» med kunder stilte grytidlig opp for å komme først i køen. Trolig er det de samme som stilte opp året før ved halv seks tiden. Så fortsatte bileiere å strømme på for å få lagt om til vinterdekk - helt gratis - mens de koste seg med nykokt kaffe og nystekte vafler.

Som vanlig var det elever ved kjøretøylinja på Rosthaug Videregående skole i Åmot som tok de fleste dekkskiftene, men alle ansatte på Funnemark i Hokksund er på en eller annen måte involvert i denne dugnaden.

IMG_5556.JPGEgne vakter ordner køen og plasserer bilene slik at det blir rettferdig for alle. Men ventetid på en drøy time, må du regne med.

Tradisjon

I tre fulle dager jobbes det så spreng slik at kundene skal slippe den litt tunge og for mange umulige jobben med å skifte dekk. Dessuten er dette blitt en tradisjon for mange ettersom Funnemark har holdt på med gratis dekkskifte siden 1987.

Et par vi snakket med var delte i meningen om dette. Kona hadde nemlig Toyota og fikk gratis hjulskifte. Mannen hadde ikke Toyota og han må skru på vinterdekkene selv. Men han hadde ikke så hastverk - mente han.

IMG_5551.JPGGerd Strand holder både kaffetrakter og vaffeljernet i gang slik at alle som venter på at bilden skal bli skodd for vinteren, er fornøyde.

Blir kaldere

Men med stadig lavere nattetemperaturer og utover i uka og kuldegrader også på dagtid, er det på tide å legge om til vinterdekk. Og det er viktig å sjekke at dekkene holder mål - det vil si at mønsterdybden er godt på plussiden av kravene, og at dekkene ikke er for gamle. Gammel gummi sitter nemlig dårlig på snø og is.

Daglig leder ved Funnemark i Hokksund, Jørn Moen, sier de vil skifte på cirka 550 biler i løpet av disse tre dagene. I tillegg holder de vaffelpressa og kaffetrakteren gående, og Ger Strand som er vaffelsjef, regner med å steke over 1.000 plater på disse dagene. Hvor mange kanner med kaffe hun må koke, vet hun ikke.

- Det er en hyggelig og takknemlig jobb. For selv om folk må vente både én og to timer, er det god stemning i lokalene. Noen har med seg PCen og jobber litt. Andre leser avisa, tar seg en kopp kaffe og en vaffel og prater med folk de ikke har møtt på lang tid, forteller hun.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE