ANNONSE

GIFTET SEG I RÅDHUSET: Døndu Taran (t.v.) og Sezer Gøzlek ble det aller første brudeparet i Drammen viet etter den nye ordningen.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Sezer og Døndu ble første brudepar viet av ordføreren

Det flotte, tyrkiske drammensparet ble historiske da de ga hverandre sitt ja i storstua på rådhuset fredag.


Alexander Jansen

 06.01.18, kl. 17:25
 16.01.18, kl. 22:38


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ved nyttår trådte den nye ordningen, som innebærer at landets kommuner og ordførere står for borgerlige vigsler, i kraft. For Drammens del betyr det at seremonien er flyttet fra tinghuset, til rådhuset.

Nærmere bestemt i storstua på rådhuset - hvor ordfører Tore Opdal Hansen fredag tok imot sitt aller første brudepar som vigsler.

Sezer Gøzlek og Døndu Taran ble det historiske paret, og fikk en høytidelig og flott seremoni i rådhuset sammen med sine nærmeste venner og familie.

EKTEPAR: Her foretas de nødvendige signaturene som gjør Sezer og Døndu til ektepar, bevitnet av ordføreren, og i bakgrunnen, venner og familie, etter at paret hadde gitt hverandre sitt «ja».

Ekstra stas

Det var nok ikke fritt for at det kriblet litt i magen hos både vigsler og brudepar, som ble gjort ekstra stas på av kommunen i anledning den historiske begivenheten. 

Kake, bevertning, presseoppbud og kaffeslabras med ordføreren blir nok ikke hverdagskost i rådhuset, men gjorde det hele ekstra minneverdig for det unge paret.

Og alle parter var enige om at seremonien, den ble en stor suksess. 

SA JA: Her lover paret hverandre troskap og kjærlighet livet ut. 

- Det var veldig spennende og veldig annerledes, uten at jeg vet hvordan det var på tinghuset. Men det var koselig at dem hadde stelt i stand så mye, sier Døndu Taran til DRM24.

- Og ordføreren, hvordan synes dere han greide seg?

- Han var veldig flink, og det virket som han hadde gjort dette mange ganger før. Vi følte vi var i trygge hender, smiler Taran.

KAKE: Brudeparet fikk øvd seg på den tradisjonelle kakeskjæringen i rådhuset, før det blir en stor, privat bryllupsfest om en måneds tid.

Rundt 150 i året

Ordføreren forteller at arrangementet var nøye planlagt og godt forberedt. 

- Vi har tenkt nøye gjennom hele logistikken rundt dette, og det var hyggelig å se at det fungerte som planlagt. Dette var premieren for oss, og jeg synes det gikk flott, sa Opdal Hansen til DRM24 etter vielsen.

Seremoniene vil foregå i rådhuset på fredager, og det er ventet omlag 150 vielser i løpet av året. Ordføreren vil trolig foreta flesteparten, men det er tilsammen fem personer i kommunen som har vigselsrett - inkludert ordfører og varaordfører.

16 vielser er allerede planlagt de neste ukene.

FLOTT PAR: Nygifte Sezer Gøzlek og Døndu Taran etter vielsen i rådhuset.

LES OGSÅ: 
Nå kan du gifte deg i rådhuset


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE