ANNONSE

KRETA: Topper listen over sommerferiedestinasjoner, her fra stranden i Elafonisi.
FOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES / zazamaza

Rekordstor etterspørsel etter sommerreiser

Hos Apollo er 9 av 10 reiser i skoleferien solgt, og Norges største reisebyråkjede Ticket melder om 14 prosent økning i salget av reiser.


Redaksjonen

 06.06.17, kl. 08:27
 15.06.17, kl. 20:27


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: Mye tyder på at nordmenns reiselyst vil slå alle rekorder denne sommeren. Totalt vil 750 000 nordmenn reise på pakketur i sommer, og halvparten av oss skal til Hellas.

Bransjen melder om stor pågang og Erik Haug, administrerende direktør i Apollo, tror antallet restplasser i juli vil bli nærmest null.

- Vi har solgt 9 av 10 reiser i juli, og det er spesielt lite å velge i mellom hvis du drømmer om en liten, gresk øy eller Kroatia. Restplassene blir det langt mellom i sommer - så det vil med andre ord ikke lønne seg å sitte på det berømte gjerdet i år, mener Apollo-sjefen.

Haug får støtte av Markedssjefen i Ticket, Ellen Wolff Andreasen, som tror at den kalde våren og ikke minst snøen i mai gjorde noe med folk.

– Mange fikk nok skrekken, så for seg en kald og våt sommer og sikret seg en tur sørover, sier hun.

LES OGSÅ: Slik unngår du boliginnbrudd når du reiser på ferie

Prisene stiger for etternølerne

Med stor pågang stiger også prisene.

Derfor vil det som alltid, men kanskje ekstra mye i år, lønne seg å reise utenom skoleferien dersom man har muligheten til det.

- Kan du reise litt ute i august så får du mer for pengene, og reiser du etter 20. august får du drømmeferier for lite. Hadde jeg ikke måttet jobbe ville jeg ha reist da, humrer Apollo-sjefen.

LES OGSÅ: Nordmenn er nyhetsjunkier - også i ferien

Hellas blir størst

Beregninger gjort av Apollo viser at nærmere 750 000 nordmenn skal reise på pakketur i sommer. Hele 43 prosent av disse har en gresk øy som destinasjon, og 160 000 nordmenn skal til Kreta alene!

Dubai – ny sommerfavoritt

Dubai seiler opp som en av sommerens overraskelser, og Apollo melder om en dobling i sommersalget hit.

- Frem til nå har Dubai vært ansett som en typisk vinterdestinasjon, men nå ser vi at mange som har reist hit på vinteren vender tilbake på sommeren. Det er jo ikke så rart; Dubai har fantastiske hoteller, flotte strender og uendelig mange spennende og morsomme aktiviteter for hele familien, forteller Haug.

DUBAI. (FOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES / Leonid Andronov)

Kroatia slår alle rekorder

Kroatia er reisemålet som i år øker mest i hele markedet, med en økning på over 50 prosent. Dermed er den nye feriefavoritten også for første gang i år større enn Tyrkia som ferieland.

KROATIA. (FOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES / sorincolac)

Comeback for Bulgaria

2017 er Bulgarias store comeback-år med en salgsøkning på 25 prosent hos Apollo.

BULGARIA. (FOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES / ELENAPHOTOS)

LES OGSÅ: Bestill pass nå!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE