ANNONSE

UROLIGE: - Vi har ingen å miste, sier ordfører Mads Hilden, varaordfører i Svelvik, Gunn Cecilie Ringdal, ordfører i Lier, Elin Weggersrud, ordfører i Sande, Tore Opdal Hansen, ordfører i Drammen, Bent Inge Bye, ordfører i Nedre Eiker og
Liv Heidi Brattås Remo, daglig leder Legevakta.
FOTO: PRIVAT

Ordførere bekymret for narkotika-trend blant ungdom

Fikk urovekkende orientering om MDMA-bruk på legevakta - roper varsku i felles opprop.


Redaksjonen

 21.12.17, kl. 16:03
 04.01.18, kl. 12:24


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: De politiske lederne i kommunene rundt Drammen roper et alvorlig varsku til ungdom og foreldre etter å ha fått en orientering på legevakta om utviklingen i bruk av syntetisk narkotika. 

- Hver uke får legevakta inn 3-5 tilfeller av ungdom som trenger hjelp etter å ha inntatt eksempelvis MDMA. Ungdommen har ett fellestrekk. Det er helt vanlig ungdom som tror at eksempelvis MDMA ikke er farlig, uttaler ordførerne i en felles pressemelding.

Livsfarlig

Dopet er imidlertid livsfarlig, og det finnes ingen motgift. Det er derfor liten hjelp å få om man har inntatt for stor dose. Tidligere i år mistet 17-åringen Eddy Singh fra Lier livet som følge av dette.

- Den utviklingen vi nå ser er skremmende. Det fordi de ungdommene, som Legevakta tar hånd om ukentlig, har en misforstått oppfatning av disse farlige rusmidlene. Det er helt vanlig ungdom, som ikke er en del av det etablerte rusmiljøet, forteller ordførerne.

Nå kommer de med en innstendig oppfordring til både ungdom og foreldre:

- Når vi nå går inn i juletiden der det viktig at vi passer på hverandre. Vi har ingen ungdommer å miste, uttaler ordførerne.

LES OGSÅ: Dødsoffer hadde MDMA i blodet

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE