ANNONSE

SETTER VAKSINE: Reseptarfamasøyt Karianne Strand hos Boots apotek på Konnerud.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Apotek opplever stor pågang for årets influensavaksine

Det er høysesong for vaksinering før influensasesongen setter i gang for alvor, noe som merkes godt hos apotekene.


Alexander Jansen

 30.10.19, kl. 15:26
 11.11.19, kl. 12:04


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Hos Boots Apotek på Konnerudsenteret er det første gang de selv setter vaksinene på kundene, men etterspørselen i år er merkbart større enn den har vært tidligere - i hele apotekkjeden.

10.400 nordmenn har tatt influensavaksinen på apotek siden vaksinen ble tilgjengelig for tre uker siden, viser ferske tall fra Apotekenes bransjestatistikk. I fjor ble det satt rundt 14 000 influensavaksiner på apotekene i løpet av hele sesongen.

På Konnerud har de nå satt av et eget rom til formålet frem til vaksinasjonsperioden er ferdig i månedsskiftet november/desember.

- Det er nok mer oppmerksomhet rundt det enn før. Alle hos oss har nå gått kurs for å kunne sette vaksine, forteller farmasøyt Karianne Strand til DRM24.

Hun forteller at alle anbefales å ta vaksine, ikke bare de tradisjonelle «risikogruppene».

- Det er uansett greit å slippe ubehaget med influensa, også med tanke på å smitte andre, sier Strand. 

Trenger resept fra legen

For å få influensavaksine trenger du en resept fra fastlegen eller fra evaksine.no.  Med denne i hånd kan du oppsøke apoteket og slippe ventetid hos fastlegen.

- Vi anbefaler at vaskinen settes av opplært personell. Selve vaksinen er fort gjort, og settes i overarmen. Så er det 20 minutter å vente for å være sikre på at man ikke får noen reaksjon, forteller Strand.

_MG_7624.jpg

Skreddersydd vaksine

Sammensetningen og «ingrediensene» i influensavaksinen endres fra år til år for å være mest mulig effektiv i forhold til de ulike influensabakteriene. Årets variant inneholder beskyttelse mot de fire mest aktuelle influensavariantene. 

Vaksinen gir full beskyttelse innen to uker fra den blir satt, og har varighet fra et halvt år til et år. 

Bivirkninger forekommer sjelden, men kan gi utslag i lett sykdomsfølelse og mindre ubehag ved stikkstedet i overarmen, men dette går vanligvis raskt over.

dgfhdggdgf.jpgPÅ «SPRØYTEROMMET»: Her setter Karianne Strand vaksinen på en kollega.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE