ANNONSE

HOPPENDE GLADE: Seksjonsleder Katrine Kirkeby Arnold (t.v.) og konsulent Marie Hustad ønsket drammenserne velkommen til sitt nye folkebibliotek.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN

Nyoppusset bibliotek 10 år etter

Onsdag kveld ble det markert nyåpning av biblioteket på Papirbredden, ti år etter at det først åpnet dørene samme sted.


Andrea Syversen

 01.06.17, kl. 04:35
 08.06.17, kl. 14:42


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Drammensbiblioteket fyller forøvrig 101 år, og den nyoppussede jubilanten hadde invitert hele Drammens kulturliv til storslått åpning onsdag kveld. 

Ordfører Tore Opdal Hansen tok turen for å åpne festen, og kunne tilby 21.000 kvadratmeter med plass til folket. Det er i forkant av oppussingen holdt en stor innbyggerundersøkelse om hva drammenserne ønsket av biblioteket sitt – som igjen har bidratt til at flere ting har blitt tilpasset brukerne.

- Det nye biblioteket er blitt en åpen og inkluderende møteplass. En stue hvor man kan møtes over en kaffe, et sted med rom for studenter, og en møteplass hvor man kan ha offentlige samtaler og debatter, sa Opdal Hansen.

Ordfører Tore Opdal Hansen holdt åpningstalen

Mye på plakaten

Utover rikholdig program med diverse underholdning åpningskvelden, er det allerede mange aktiviteter fremover i sommer og høst.

Barna strømmet til for å være med på første punkt på programmet, drageworkshop. Det ble en åpning med dans, musikk og skuespill.

Videre utover kvelden kunne gjestene få med seg drop-in yoga, høytlesning fra forfattere, stand up, konserter, photobooth, disco og en kunstutstilling.

Dansecrewet Square1 danset under åpningen

«Meråpent»

Åpningstidene kommer nå for alle regionens brukere til å være fra 0700-2300, og ordningen med utvidede åpningstider har fått navnet «meråpent».

- Hensikten er at du som bruker kan ta turen til biblioteket når det passer deg best, kunne Opdal Hansen fortelle.

Bibliotek-kaffe

Som en del av nyåpningen av biblioteket har det også åpnet en egen kaffebar i lokalene i første etasje etter lengre tids oppussing.

Her vanket det gratis brus og boller til gjestene som var på åpningen.

Den nye kaffebaren delte ut gratis bakevarer


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE