ANNONSE

FOTO: Tor Kenneth Talmo

Nå er legevakta i Øvre Eiker flyttet til Kongsberg

Men foreløpig bare på nattetid. Døgnlegevakt i for innbyggerne i Øvre Eiker skjer først etter nyttår.


Redaksjonen

 02.11.17, kl. 10:09
 09.11.17, kl. 11:23


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Kommunestyret har vedtatt at legevakt for Øvre Eikers innbyggere blir i Kongsberg i årene framover, opplyser kommunen i en pressemelding onsdag. 

Nattlegevakt på Kongsberg har trådt i kraft fra 1. november, slik det ble besluttet av kommunestyret i mai i år. Først på nyåret flyttes døgnkontinuerlig legevaktordning til Kongsberg.

Flertallet i kommunestyret begrunner vedtaket med at nye statlige krav til legevaktene vanskeliggjør drift av mindre legevakter som dagens legevakt i Øvre Eiker, og gjør dem uforholdsmessig dyre. 

I det vedtatte forslaget begrunnes avgjørelsen videre med at det er viktig for innbyggerne i Øvre Eiker kommune å ha et legevakttilbud med riktig kompetanse, nok kapasitet både for konsultasjoner, sykebesøk og telefontilgjengelighet.

Kongsberg billigere enn Drammen

Legevakta må være robust i forhold til bemanning, slik at det alltid sikres tilgang til legevaktkompetent lege på vakt. Legevaktene i Kongsberg og Drammen har begge lagt fram et tilbud om legevakt som svarer til disse kravene.

- Kongsberg interkommunale legevakt har kommet med det beste økonomiske tilbudet, samt at det er der vårt lokalsykehus ligger, uttaler kommunen videre.

Arbeiderpartiet fremmet et forslag om å videreføre legevaktdrift i Øvre Eiker. Forslaget fikk støtte fra SV og MDG og falt med 14 stemmer. Flertallet; H, Frp og Krf, støttet Senterpartiets forslaget om Kongsberg som legevakt. Forslaget ble vedtatt med 23 stemmer.

LES OGSÅ:Øvre Eiker flytter legevakta til Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE