ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Norges eldste bryggeri åpner dørene for juleøl-smaking

Øl-interesserte kan prøvesmake årets juleøl - før de ankommer butikkene - i Gildehallen i Aass Bryggeri fredag kveld.


Alexander Jansen

 29.10.19, kl. 20:45
 02.11.19, kl. 17:12


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: For de som bare vil ha en forsmak på julemiddagen, eller ikke har bestemt seg for hvilken øl som skal stå på julebordet, kan det være en god anledning til å «stake ut kursen» i jungelen av juleøl - som ikke finner veien til butikkhyllene før i uke 46.

- Dette er et åpent arrangement hvor vi ønsker at folk skal komme og gå som de vil, forteller Martine Eftedal i Aass Bryggeri til DRM24.

Aass har i år totalt åtte juleøl på markedet, inkludert sterkølene man kun får på Vinmonopolet.

juleøl_2019.jpg

Øl av pinnekjøtt og pepperkaker

I tillegg til de ordinære juleøl-variantene både med og uten alkohol, har man også flere alternative nyheter av året fra Aass' eget pilotbryggeri Bryggerhuset - for eksempel Pepperkakeøl.

- Ølet er en britisk Brown ale brygget med flere hundre kilo pepperkaker som ellers ville blitt brukt til brensel eller som dyrefôr, heter det i beskrivelsen av ølet.

Eller hva med en «Pinnekjøtt Røykbock»?

- Inspirasjonen for årets øl er røkt pinnekjøtt. Det er et fyldig og maltrikt bokkøl brygget med fem forskjellige typer røykmalt (bøk, kirsebær, eple, pære og torv) for å gi kompleks aroma og smak som minner om røkt pinnekjøtt.

Bryggerhuset kan også skilte med juleølet «Fiken & daddel dubbel».

juleøl_bryggerhuset.jpg

Øl på planke

Arrangementet fredag starter klokken 19.00, og bryggeriet tilbyr en pakkepris for julemat og drikke til 250 kroner per person. 

Smaksprøver av ulike øltyper serveres «på planke» - i tillegg vil baren i Gildehallen være åpen for servering, opplyser bryggeriet.

LES OGSÅ: Aass lager øl på konjakkfat


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE