ANNONSE

GJØR SOM PRESTEN: - Her i kommunens representasjonslokale skal vi legge til rette for at brudeparene får en fin seremoni, sier ordfører Tore Opdal Hansen, som gleder seg til å ta fatt på den nye oppgaven.
FOTO: DRAMMEN KOMMUNE

Nå kan du gifte deg i rådhuset

Fra og med 1. januar 2018 trer en ny ordning i kraft, som innebærer at kommunene og landets ordførere vil stå for borgerlige vielser.


Alexander Jansen

 07.11.17, kl. 14:13
 13.11.17, kl. 19:28


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: En lovendring gjør nå at vigselsmyndigheten ikke lenger er hos domstolene, men hos kommunene.

Og i Drammen har nå ordføreren ryddet kalenderen for å ta imot brudepar i rådhusets storstue, skriver Drammen kommune på sine hjemmesider.

- Dette rommet egner seg veldig godt for det som for mange er ett av livets største høydepunkt. Her får vi en ramme som står i stil til en slik begivenhet. Det skal være høytidelig og stilfullt, uttaler ordfører Tore Opdal Hansen.

Ifølge lovgivningen har alle landets ordførere vigselsrett, og Opdal Hansen har allerede satt av alle fredager fra 12.00-14.30 i 2018 til den nye arbeidsoppgaven.

Stor pågang

Kommunen har allerede gjort de nødvendige forberedelsene for å ta imot de første brudeparene i januar, og tilbudet synes allerede å ha blitt lagt merke til.

- Vi merket raskt at dette er et populært tilbud, sier seksjonssjef Vegard Hetty Andersen i Drammen kommune.

I likhet med borgerlig vigsel som tidligere har blitt utført på tinghuset, er den kommunale varianten også gratis. Som før må man også oppfylle vilkårene etter ekteskapsloven, og man må ha to vitner tilstede. 

På sikt skal man også kunne booke vielsen online på kommunens nettsider, hvor man også finner mer informasjon om temaet.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE