ANNONSE

FOTO: JAN ARNE DAMMEN

Nå går snøkanonene for fullt: - Snarlig åpning hvis kulda holder seg

Sjeldent stabil kulde i starten av november og behov for mindre snø får skientusiastene til å håpe på rekordtidlig åpning i Drammen Skisenter.


Alexander Jansen

 05.11.19, kl. 21:15
 14.11.19, kl. 21:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Hvis kuldegradene holder seg til over helga blir det det snarlig åpning, allerede neste uke, sier Aron-sjef Erik Graaberg til DRM24.no tirsdag kveld.

Men legger kjapt til: 

- Men vi tror ikke på julenissen. Det er meldt mildvær inn mot helga. Det ser allikevel veldig bra ut, da det er sjeldent det er så stabilt kaldt som nå, og vi får noen kalde netter. Så vi får håpe at værmeldinga tar feil, sier Graaberg.

Han har målt åtte kuldegrader på toppen av Aronsløypa, og med slike temperaturer går snøproduksjonen raskt unna. Snøkanonene startet opp sent mandag kveld, og produserer snø over hele hovedtraseen samtidig. Som følge av bearbeiding av grunnforholdene gjennom sommeren, tar det dessuten enda kortere tid før skisenteret kan åpne enn før.

- Vi har planert ut en del, som gjør at vi ikke trenger like mye snø der vi trengte mye snø før, forteller Graaberg.

LES OGSÅ: Kuldegrader og mer snø i vente

Holder åpent på dagtid i ukedagene

En stor endring i årets sesong blir at skisenteret også vil holde åpent på dagtid i ukedagene, ikke bare kveldstid slik som det alltid har vært. Men endringen trer først i kraft fra nyttår.

- Det har blant annet med at vi kjører samme åpningstider som søsteranlegget i Oslo vi nå har felles eiere med. I tillegg kan de som nå kjøper årskort på vinteren også bruke dette i klatreparken på sommeren helt gratis, sier Graaberg.

LES OGSÅ: Aron splashdown - vilt, vått og vakkert!

Drammen skisenter Foto Jan Arne Dammen   (1).JPG


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE