ANNONSE

NORSKE JORDBÆR: Det er fortsatt noen kurver igjen med norske bær på Bragernes Torg i Drammen. Salgbodene blir trolig stående kun ut denne uken.
FOTO: ELISABETH BOGSTAD/DRM24

Unormalt kort sesong gir høye jordbærpriser

Prisene på en kurv jordbær på torget i Drammen ligger fortsatt på 40 kroner. Og det ser ikke spesielt lyst ut for dem som venter på billigere bær.


Elisabeth Bogstad

 12.07.17, kl. 14:37
 21.07.17, kl. 11:53


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er ikke mer enn en måned tilbake siden Drammen Live24 omtalte årets første jordbær fra distriktet.

Takket være flere uheldige faktorer ser det nå ut til at sesongen for lokale bær allerede er så godt som over. 

- Varm august og september i fjor etterfulgt av sprengkulde i vinter og en kaldere enn normalt vår, har gjort at jordbærene i år ha blitt små og få, sier jordbærbonde Marius Egge på Egge Gård til DRM24.

I følge Egge er sesongen allerede snart over her i drammensområdet med tanke på lokale jordbær, men det er fremdeles ikke helt slutt på de norske jordbærene.

- Vi er sånn sett ferdig med sesongen, men litt lenger opp i landet som for eksempel Oppland og Hedmark kommer de til å produsere bær i en lengre periode til, sier Egge.

Fortsatt 40 kroner kurven

Produksjonen av jordbær og pris per kurv går hånd i hånd.

Mot midten av sommeren går vanligvis jordbærprisene drastisk ned, men onsdag 12. juli er prisene på Bragernes Torg fremdeles 40 kroner kurven, selv om det begynner å gå mot slutten.

- Jeg er ganske sikker på vi kun blir her til slutten av denne uken, sier Kari Jerving, en av de som selger norske bær i bodene i Drammen.

Hun, i likhet med Egge, sier at sesongen har vært meget kort og salget av bær har også godt ned fra tidligere år.

Billigst på Kiwi

Etter en liten tur rundt om i byen er det imidlertid klart at de biligste bærene, dem får vi i dagligvarebutikkene. 

Mens samtlige tre boder på Bragernes Torg har 40 kroner kurven som utsalgspris, kan man ved jordbærutsalg på Konnerud og Rundtom velge mellom priser på henholdvis 30, 35 og 40 kroner kurven avhengig av størrelse på bærene. 

Hos Rema 1000 på Rundtom går en kurv fra Egge Gård til 29.90, mens på Kiwi på Magasinet selges jordbær fra Vestfold nå for 25 kroner kurven. 

KONNERUD: Her kan man få 3 kurver for 100 kroner ved Circle K.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE