ANNONSE

SKUFFET: Jan Erik Strøm har vært politistasjonssjef i Drammen siden 2001, og er i dag fungerende politileder på Drammen politistasjon, her avfotografert på operasjonssentralen etter det ble kjent at det nye hovedsetet skulle legges til Tønsberg.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Jan Erik Strøm vraket som sjef for ny operasjonssentral

Han har gått under navnet «Mr. Samlok» og hatt ansvar for Drammens samlokaliserte operasjonssentral. Da han søkte jobben som sjef for den nye operasjonssentralen i Tønsberg, ble han forbigått, ifølge politikilder.


Alexander Jansen

 04.06.17, kl. 21:42
 14.06.17, kl. 03:45


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN / TØNSBERG: Det har ikke vært noen hemmelighet at Strøm og resten av politiet i Drammen kjempet mot nedleggelse av den samlokaliserte operasjonssentralen, som skulle fungere som modell for all fremtidig organisering av nødsentraler over hele landet. 

- Vi får en stor utfordring i hvordan vi skal sikre den kompetansen vi har bygget opp her siden 22. juli, og flytte med oss den til Tønsberg, uttalte Strøm til DRM24 i fjor.

avslører imidlertid VG at Strøm selv tok ansvar og søkte på jobben som leder for den nye operasjonssentralen i Tønsberg, men ble overraskende vraket. Isteden ble Kenneth Berg fra Tønsberg valgt som som «leder av Fellesoperative tjenester».

- Forbigått

Man kunne vanskelig se for seg at noen var bedre kvalifisert til jobben enn nettopp Strøm, med den kompetansen han som sjef for prestisjeprosjektet i Drammen hadde opparbeidet seg de siste seks årene. 

Ifølge VG mener politikilder i Drammen at Strøm har blitt forbigått som en straff, fordi han var motstander av å legge ned SAMLOK i Drammen. Isteden ble han innstilt som nummer to.

- Jeg er skuffet, og har en del tanker rundt det. Jeg har sammen med to andre ledere fra brann og helse bygd opp SAMLOK i Drammen. Modellen fra Drammen skal som kjent være konseptet også for alle de andre operasjonssentralene i Norge. Planen min var å ta med meg den erfaringen jeg har fra SAMLOK over i den nye operasjonssentralen i Tønsberg, uttaler Strøm til avisen. 

LES OGSÅ: Justisministeren må svare i nødsentral-saken

Duket for oppvaskmøte

Nå har Strøm bedt om et møte med politimester Christine Fossen for en redegjørelse. På spørsmål fra VG avviser han ikke at han hans rolle som frontfigur for SAMLOK i Drammen kan ha vært den direkte årsaken til at han ble vraket for jobben. 

Politimester Fossen benekter imidlertid at dette er tilfelle. 

— Ansettelser i politiet foretas av et ansettelsesråd bestående av fem personer og søkerne vurderes ut i fra kvalifikasjonsprinsippet opp mot kravene i utlysningsteksten, uttaler Fossen til VG. 

Fra 2009 til 2015 var Jan Erik Strøm visepolitimester og leder for fellesoperativ enhet i daværende Søndre Buskerud politidistrikt, før han tok over som politileder i Drammen da Christine Fossen ble ny politimester i Sør-Øst politidistrikt.

LES OGSÅ: Åtte ordførere krever at felles nødsentral bevares i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE