ANNONSE

ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Overvintrer for tredje gang - ingen vil kjøpe spøkelsesskipet på Tangen

Først ble skipet ilagt seileforbud. Deretter ble det tatt i arrest som følge av påløpt gjeld. Nå har Ioli ligget nærmere ett år til tvangssalg - uten hell.


Benedicte Haugaard

 14.12.18, kl. 14:30
 22.12.18, kl. 07:07


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Den ligger fortsatt godt til kai, sier assisterende havnedirektør ved Drammen havn, Ivar Vannebo.

Det greske skipet som høsten 2016 ble forlatt av et ukjent antall filippinske sjøfolk ser ut til å gå sin tredje vinter i møte ved kaia på Tangen

Oljetankskipet ble brukt til å frakte en spesiell type olje til asfaltproduksjon, og ifølge Vannebo er skipet meget spesielt. Hvilket fører til at skipet er i et marked for spesielt interesserte. 

Ingen kjøpere

I begynnelsen av 2018 ble Ioli lagt ut for tvangssalg - dette i regi av Drammen tingrett som har et tett samarbeid med eieren, The National Bank of Greece.

Skipet selges til høystbydende over en sum som er ukjent for Drammen havn, men foreløpig har det ikke kommet informasjon om noen bud.

- Det har vært en del interesserte her å kikket, men jeg er ikke sikker på hvem ettersom de har sendt båtkyndige til å kikke på den for seg. Dette er formelle saker som tar tid. Men vi hadde jo ønsket at den skulle vært borte før vinteren, da.

FORLATT: Slik så Ioli ut tre måneder etter at det ankom Drammen havn.

Trenger kjærlighet

Og det er ingen tvil om at skipet trenger mye kjærlighet dersom noen skulle velge å kjøpe den til noe annet enn vraking. Det er nemlig flere som har kikket på verdiene av å skrape den.

- Mannskapet forlot båten for over to år siden, og den har ikke vært flyttet på eller startet siden da. Den kan ikke settes i drift før den har gjennomgått omfattende vedlikehold, sier Vannebo. 

Den assisterende havnesjefen sier situasjonen er uheldig for Ioli dersom det skal finnes noe håp om å få skipet i drift igjen.

- Den ligger jo trygt og greit til kai, men det er ikke heldig for noe som helst fartøy å ligge uten virksomhet slik Ioli har gjort i over to år.

Så dersom du er i markedet for en godt brukt oljetanker, har du sjansen nå.

LES OGSÅ: Oljetanker strandet i Drammen
LES OGSÅ:
 «Ioli» legges ut for tvangssalg


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE