ANNONSE

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Her skal tiggerne overnatte i vinter

Rombefolkningen i Drammen har omsider fått tak over hodet - i vinter skal de overnatte i et lokale i Tollbugata.


Alexander Jansen

 11.11.17, kl. 09:58
 17.11.17, kl. 23:58


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Løsningen kom på plass i slutten av oktober, opplyser Kirkens Bymisjon til DRM24.

Etter å ha fått stablet på plass tilbud tre ulike steder i byen de siste tre vinterne, har Kirkens Bymisjon nå fått ordnet lokaler i Tollbugata 39, tvers over gaten for gamle Strømsø videregående. 

- Det er lokaler vi leier fra Fevang, og har fått godkjent midlertidig bruksendring til overnatting. Det er snakk om et stort rom, med kapasitet til 25 personer, sier daglig leder i Kirkens Bymisjon i Drammen, Jon-Ivar Windstad.

LES OGSÅ: Tiggerne uten tilbud om vinterovernatting - sover i byparken

Lang prosess

Nå håper Winstad at lokalene kan benyttes også neste år. Prosessen med å hvert år jakte nye lokaler er vanskelig og tidkrevende, og lokalene man nå endte opp med er det femte lokalet Kirkens Bymisjon har jobbet med å få til i år.

- Det har vært en lang og smertefull prosess. Vi har nå skrevet en toårig leiekontrakt, og håper å kunne benytte disse lokalene også neste år. Det er lokaler vi er fornøyd med, de har en kjempegod beliggenhet uten for mye naboer tett på, så dette fungerer optimalt, sier Windstad.

Lokalene blir benyttet til formålet ut april, og gjelder fra klokken 22.00 til 07.00.

Administreres av bymisjonen

Som tidligere år er det Kirkens Bymisjon som forvalter og administrerer tilbudet for det Windstad kaller byens fattige tilreisende. Og det er stort sett kjente ansikter som benytter seg av tilbudet.

- Det er den samme kjente gruppa, med en og annen streifer i løpet av vintersesongen. Vi registrerer alle og har god kontroll på hvem som oppholder seg i byen, sier Windstad.

Hver uke blir plassene tildelt fra Møtestedet i Engene, etter fastsatte kriterier og hvem som oppfyller kravene. Ifølge Windstad dekker de 25 plassene stort sett behovet. 

- Vi har lagt et vaskbart belegg på gulvet, ryddet og satt inn vasker, installert brannalarm og rømningsplaner. Brukerne er også fornøyd, sier Winstad. 

LES OGSÅ: Midlertidig tiggerovernatting på Strømsø skole


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE