ANNONSE

HAR NÅDD MILEPÆL: Denne gjengen har bidratt til den voldsomme oppslutningen i aksjonen mot bomring i Drammen.
FOTO: PRIVAT

Historisk oppslutning: Har fått 28.000 underskrifter mot bom

Aksjonsgruppa «folkeavstemning om bom i Drammen» har på tre måneder samlet 28.000 underskrifter mot bomring - 2.000 flere enn kampanjen som stoppet bommene i 2003.


Alexander Jansen

 22.01.19, kl. 10:40
 31.01.19, kl. 00:00


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Underskriftene er samlet fra hele nye Drammen kommune, det vil si Drammen, Nedre Eiker og Svelvik - flere enn én av tre innbyggere i den nye storkommunen.

- Over fem tusen har skrevet under digitalt, og hele tjuetre tusen har skrevet under på papir i butikker og på arbeidsplasser, forteller aksjonsleder Anders Lunde.

Lunde uttaler at de anser kommunevalget 2019 som Drammens reelle folkeavstemning mot bomring.

- Den vil være bindende. Og da blir det nei. Ved forrig valg stemte 14.800 personer Høyre, og 13.800 stemte Ap. Det kan de bare glemme å få til høsten, fortsetter Lunde.

LES OGSÅ: Samlet 10.000 underskrifter mot bomring - på to uker

Historisk oppslutning

Når bomringene i Drammensområdet ble stoppet i 2003, skjedde det etter initiativ fra Høyre og nåværende drammensordfører Tore Opdal Hansen, som vant valget på bomsaken.

Den gangen samlet de 26.000 underskrifter. 

- Det stoppet bommene. Og det har vi slått. Riktignok kunne hvem som helst skrive under, uansett hvor de bodde. Det er noe rimelig i det. For bommene som er planlagt vil ramme mange utenfor Drammen også, uttaler Lunde.

Lunde uttaler forøvrig at han har utarbeidet et innbyggerforslag, som kun vil omfatte de som bor i nye Drammen kommune. 

- Ingen skal måtte tvinges til å kjøre gjennom bommer. Det er ikke småbarnsfamilier, skiftarbeidere, bevegelseshemmede, folk med ugunstig arbeidstid eller med dårlig busstilbud som skal betale veiene våre. Eller bussen til andre. Det er urettferdig, fremholder Lunde.

LES OGSÅ:Ny «kjør sakte»-aksjon skapte kaos i ettermiddagsrushet

BUNKEVIS: Dette er omlag 5.000 skriftlige underskrifter.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE