ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: GJENSIDIGE

Ber spøkelsene i Drammen om å bruke refleks på Halloween

De siste fem årene er det meldt om nærmere 80 påkjørsler av fotgjengere i Buskerud. Mange av disse ulykkene skjer i mørket.


Redaksjonen

 29.10.19, kl. 13:13
 31.10.19, kl. 18:09


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: Torsdag 31. oktober er det Halloween med mange svartkledde barn langs veiene. Ikke bare skremmer de naboen, men også mange bilister får seg en støkk.

- I mørke kostymer og uten refleks, er det nesten umulig for en bilist å få øye på barna, selv med gatebelysning, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige. Han oppfordrer bilister til å være ekstra observante denne kvelden.

Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres kraftig ved bruk av refleks. Selv om barnet ser bilen, ser ikke alltid bilisten barnet.

- Kle barna med refleks eller sy inn reflekser i kostymene. Med litt kreativitet kan det bli kule effekter som gjør det moro for barna å bruke refleks, sier Voll.

Bare om lag fem prosent av de som blir skadet bruker refleks. Hvert år dør i gjennomsnitt mellom 10 og 20 fotgjengere i trafikken i Norge. Rundt 80 fotgjengere blir alvorlig skadd, mens cirka 300 blir lettere skadet.

- Mange har reflekser liggende i skuffer og skap til ingen nytte. Har du en til overs, gi den sammen med godteriet og sørg for at barna trygt kan ha det moro på Halloween, avslutter Voll.

Se bilder fra Halloween-feiringen i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE