ANNONSE

ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Friskmelder drikkevannet for hele Konnerud

Kokeanbefalingen opphører, opplyser Drammen kommune mandag ettermiddag.


Redaksjonen

 02.09.19, kl. 13:04
 09.09.19, kl. 20:05


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Alle prøvesvar viser god vannkvalitet og ingen tegn til bakterier, opplyser kommunen.

- Vi har ønsket å se resultatet av to vannprøver etter denne utbedringen, derfor anbefalte vi fortsatt koking av vann til abonnentene på Stubberud og Eskerud-Hagen, forklarer Johannessen.

Nå kan også de slutte å koke vann til drikke og matlaging, fordi oppfølgingsprøvene der viser null forekomst av bakterier.

LES OGSÅ:Opphever kokevarselet for deler av Konnerud

Avdekket drypplekkasje i høydebassenget

Å lete etter årsak til forurensning basert på to vannprøver med så liten bakteriekonsentrasjon, er svært vanskelig. Sikre konklusjoner finnes ikke, uttaler kommunen.

Glitrevannverket og Drammen kommune har allikevel systematisk gjennomgått vannforsyningssystemet for om mulig å finne mulige kilder til bakterieforekomsten som ble påvist i to tidligere rutineprøver, og har funnet en kilde til mulig forurensning i Stubberud høydebasseng hvor smitten ble påvist.

- Det er avdekket og utbedret en liten drypplekkasje i taknedløp ved Stubberud høydebasseng uten at det kan konkluderes med at dette har vært forurensningskilden, sier Live Johannessen, virksomhetsleder ved Vann og avløp i Drammen kommune.

LES OGSÅ: Var kjent med forurensning i drikkevannet fem dager før varselet kom


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE