ANNONSE

GRAFIKK: BANE NOR

Nå flyttes pendlerparkeringen fra stasjonen til Grønland

Når byggingen av det nye konferansehotellet ved stasjonen starter må pendlerparkeringen vike. Alle togreisende med bil får omtrent 700 meter lenger å gå.


Alexander Jansen

 26.10.17, kl. 10:01
 03.11.17, kl. 13:26


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det opplyser Bane Nor i en pressemelding torsdag. Nyheten berører tusenvis av togpendlere som bruker bil til og fra stasjonen.

Allerede mandag 30. oktober starter byggearbeidene i Doktor Hansteins gate ved Drammen stasjon.  

Byggingen vil pågå i to år, og i denne perioden vil hele pendlerparkeringen flyttes fra stasjonsområdet til godsterminalen på Grønland. På sikt kan penderparkeringen havne på Nettbusstomta på andre siden av Kreftingsgate.

Stekningen fra godsterminalen til perrongen er på omlag 700 meter til fots, og vil blant annet krysse den tett trafikkerte og lysregulerte Kreftingsgate. Dagens avgiftsparkering og HC-plasser på stasjonen blir foreløpig ikke berørt av endringen.

Bane NOR opplyser ovenfor DRM24.no at det skal innledningsvis være tilnærmet like mange plasser på den nye parkeringen, men at det jobbes med å få flere.

HISTORIE: Den store pakeringsplassen langs jernbanelinja blir historie fra og med neste uke.

Et helt nytt kvartal

Bane NOR Eiendom har valgt Skanska Norge som entreprenør for byggeprosjektet. Kontrakten har en verdi på ca. 300 millioner kroner.

- Vi er veldig fornøyd med å ha med oss Skanska på laget. De er et av Norges største prosjektutvikler- og entreprenørkonsern, og vi er trygge på at byggeprosjektet under deres ledelse vil bli håndtert profesjonelt og med god kvalitet i alle ledd, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom.

NY SKYLINE: Slik blir elvebredden mot Strømsø seende ut fra Bragernes Strand.

Allerede i 2016 inngikk Bane NOR Eiendom (den gang ROM Eiendom) intensjonsavtale med NordicChoice. Det nye hotellet vil inngå i Quality-kjeden og får 249 rom.

Bygget blir 14 etasjer høyt og 13.700 kvm stort. Konferansefasilitetene blir meget gode, blant annet bygges det en stor sal med plass til 400 personer.

I tillegg til det nye hotellet vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte sykkelgate, kontorer, serveringssteder og nye byrom. Til sammen kan det oppføres ca. 40.000 kvm kontor, hotell og servicefunksjoner rett ved Drammen stasjon.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE