ANNONSE

RED AV STORMEN: Ordfører Elin Weggesrud (Ap) greide å opprettholde ekteskapet med Holmestrand.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Droppet Drammen etter fem timers kommunestyremøte

Det ekstraordinære kommunestyremøtet i Sande besluttet med 14 mot 12 stemmer å opprettholde eksisterende vedtak om sammenslåing med Hof og Holmestrand.


Alexander Jansen

 02.06.17, kl. 21:00
 11.06.17, kl. 06:36


ANNONSE
ANNONSE

 

SANDE: Det ble klart etter fem timer med innlegg, replikker og pauser i en overfyllt kommunestyresal fredag kveld. 

Med 14 mot 12 stemmer ble eksisterende vedtak vedtatt på nytt. Drammensalternativet fikk ikke med seg flere enn de 12 av de 13 som opprinnelig signerte brevet om ny avstemming, etter at Sandes bygdeliste allikevel valgte å stemme for Holmestrand.

Forslaget til uavhengige Patricia Eriksen fikk bare to stemmer, og Eriksen valgte derfor å slutte seg til det eksisterende vedtaket. Dermed førte den innbitte kampen i tolvte time fra Høyre, Frp, Venstre og uavhengige Claes Giljam ikke frem, til stor skuffelse for de som kjempet mot eiendomsskatt og et Holmestrand-dominert alternativ.

BITTERT NEDERLAG: Høyre gruppeleder Sindre Stang (foran) og Venstres gruppeleder Per Martin Berg (bak) måtte innse at slaget var tapt.

Forventer lojalitet mot Holmestrand 

Selv om en nylig gjennomført meningsmåling i Sande nå tydet på at innbyggerne hadde skiftet retning og flertallet ønsket seg Drammen, synes nå alt håp å være ut for et stor-Drammen med Sande.

- Da håper jeg at vi kan lande denne saken etter mange års jobbing, og nok en gang har stadfestet ved et demokratisk flertallsvedtak hvor vi skal. Nå forventer jeg at kommunestyret slutter rekkene og forholder seg til at det er Holmestrand vi skal gå sammen om, sa ordfører Elin Weggesrud etter avstemmingen.

FALT: Uavhengige Patricia Eriksen (bak) stod på vippen som jokeren i avstemmingen. Hennes eget forslag om å opprettholde sammenslåingen med Holmestrand mot å fjerne eiendomskatten og utsette sentrumsutbyggingen, falt. Dermed sluttet Eriksen seg til det eksisterende vedtaket.

- Mange sår

Ordføreren la også vekt på at det jobbes konstruktivt fremover med Holmestrand/Hof-løsningen, til tross for skuffelse og mange åpne sår. 

- Jeg håper vi sammen kan bidra til at de leges, sa Weggesrud før møtet ble hevet.

LES OGSÅ: Politisk Holmestrand-opprør i Sande

SLITEN MEN LETTET: Ordfører Elin Weggesrud kunne trekke et lettelsens sukk og konstatere at Sande unngikk skilsmisse med Holmestrand etter et fem timer langt kommunestyremøte.

FULLE TILHØRERBENKER: Ikke et sete var ledig i salen fredag.FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE