ANNONSE

BÆR EN BLÅ SLØYFE: Per Morten Holmen og Arne Moe frontet kampanjen på sykehuset i Drammen. - Vis at du bryr deg om de som er rammet, samtidig som du bidrar til økt kunnskap og mer forskning på prostatakreft – slik at flere vil overleve, er oppfordringen.
TEKST OG FOTO: JAN ARNE DAMMEN

«Blå sløyfe»-aksjonen: Menns egen sløyfe

I 19 år har Rosa sløyfe-aksjonen skapt oppmerksomhet rundt brystkreft. Nå har mennene fått sin egen sløyfe.


Redaksjonen

 02.11.17, kl. 10:54
 09.11.17, kl. 11:23


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Den 30. oktober lanserte Kreftforeningen og PROFO (Prostatakreftforeningen) «Blå sløyfe»-aksjonen. 

LES OGSÅ: Derfor er Ypsilon farget rosa

Landets største kreftform

Hvert år får over 5.000 menn prostatakreft i Norge. Hver dag dør tre menn av sykdommen. Dette gjør prostatakreft til landets største kreftform.

- Prostatakreft er Norges mest utbredte kreftform og rammer kun menn. I 2016 ble over 5000 diagnostisert med sykdommen. Det er et stort antall. Det er derfor på høy tid at vi retter ekstra oppmerksomhet mot prostatakreft gjennom en slik aksjon, sier leder av PROFO Nedre Buskerud Arne Moe.

Spre informasjon og øke kunnskapen

I oktober har Rosa sløyfe-aksjonen pågått og i november overtar PROFO stafettpinnen med sine blå sløyfer. Det er første gang dette skjer og aksjonen er et samarbeid mellom Kreftforeningen og Prostatakreftforeningen.

- Målet er å rette fokus på prostatakreft og spre informasjon og opplyse at menn over 40 år bør komme seg til legen og ta PSA testen (en blodprøve). Er det prostatakreft i familien er det veldig viktig å ta testen, understreker Arne Moe.

Pins, slips og VIPPS

Gjennom hele november skal Blå sløyfe-aksjonen dele informasjon og skape oppmerksomhet rundt prostatakreft gjennom folkemøter, aktiviteter og salg av blå sløyfer. 

- Vi selger blå sløyfer som pin der inntektene går til forskning og bedre behandling. I tillegg er Dressmann hovedsponsor for aksjonen og selger slips til inntekt for saken. Man kan også Vippse en pengegave. Send valgfritt beløp til til 2255, forteller Arne Moe.

Likeperson

PROFO tilbyr kontakt med såkalte likepersoner, som selv har opplevd sykdommen. På Drammen sykehus får pasientene informasjonsmateriell fra PROFO, der de også finner kontaktinformasjon til en likeperson.

- Prostatakreft en kreftform som mange overlever, men en del lever med senskader i etterkant. Da kan det også være godt å prate med en likeperson eller en kreftkoordinator. Likeledes er det godt å snakke med noen etter at man har fått diagnosen og før behandlingen kommer i gang, sier likemann ved Drammen sykehus Per Morten Holmen.

LES MER OM AKSJONEN PÅ KREFFORENINGENS HJEMMESIDER

Støtt aksjonen og kjøp Blå sløyfe HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE