ANNONSE

KOLLEKTIV FROKOST: Slik så det ut da det nye knutepunktet på torget ble erklært åpnet.
FOTO: NILS J. MAUDAL

Nå er nye Bragernes torg åpnet og bussholdeplassene i bruk

Det nye kollektiv-knutepunktet på Bragernes ble åpnet med brask og bram fredag morgen.


Benedicte Haugaard

 26.10.18, kl. 10:54
 02.11.18, kl. 00:18


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Arbeidene hadde pågått hele natten for å få det klart, men fredag morgen klokken 07.00 ble nedre del av torget åpnet og feiret med gratis frokost og kaffe til alle som møtte opp i de kalde morgentimene. 

Det var ordfører Tore Opdal Hansen og fylkesordfører Roger Ryberg som presenterte det nye knutepunktet for buss og taxi. 

Et moderne knutepunkt med smart-benker, USB-lading og touch-skjermer med ruteinformasjon på nett. Et torg med bredere fortau for fotgjengere, syklister og handicappede, og med mer plass til forretningene. Et prosjekt som kostet tilsammen 105 millioner kroner, og som har pågått i over ett år.

FOTO: BENEDICTE HAUGARD / DRM24

- Staten har bidratt med å finansiere 85 millioner gjennom belønningsordningen for bedre kollektivtransport, mens Buskerud fylkeskommune og Drammen kommune har bidratt med 10 millioner hver, sier ordfører Tore Opdal Hansen. Til oppgradering av gågatene er det gårdeierne som har bidratt med 50 prosent av pengene, sa ordføreren under talen.

Gjenstår fortsatt litt

Det er 15 år siden øvre del av torget ble totalrenovert, og ordførerne er begge glade for at oppussingsprosjektet nå nærmer seg slutt. Nå er det bare et par siste ting som gjenstår.

- Området rundt fontenen skal ferdigstilles innen 1. desember. Det samme vil MC-parkeringene, og jeg tror MC-folket vil bli fornøyd, sier Tore Opdal Hansen.


Vi sendte direkte fra åpningen - se video ved å klikke på vinduet over!

Frostfest

Publikum benket seg foran scenen med rundtsykker og juice sponset av Kiwi, og franske makroner fra Hawker i Drammens og Brakars farger - blått og grønt.

På scenen stod Siv Olsen, Thomasz Jaworski og «Dog and Beggar band» som var booket inn for å holde applausen igang slik at publikum ikke ble kalde, og som offisielle åpninger flest, var også denne preget av korpsmusikk. Denne gang fra Drammen Glassverk. 

LES OGSÅ: Slik blir det nye kollektiv-knutepunktet på Bragernes

FØRSTEMANN: Slik så det ut da den første bussen passerte holdeplassene på det nye torget - tom. Det var svært lite trafikk på torget den første timen. (FOTO: BENEDICTE HAUGARD / DRM24)

Se flere bilder fra åpningen her:

...

ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE