ANNONSE

ELVEPROMENADEN: De splitter nye bussholdeplassene ved strandpromenaden testes ut av nysgjerrige forbipasserende.
ALLE FOTO: ELISABETH BOGSTAD / DRM24

Åpnet ny bussterminal - men bussene kommer ikke før i høst

Tirsdag var det duket for åpning av den nye bussterminalen i Øvre Strandgate - bussene lar imidlertid vente på seg.


Elisabeth Bogstad

 29.06.17, kl. 13:08
 07.07.17, kl. 04:52


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ordfører i Drammen Tore Opdal Hansen var på plass under den offisielle åpningen av det nye kollektivknutepunktet på Bragernes torsdag formiddag. 

De nye bussholdeplassene i Øvre Strandgate er fase 1 av det store prosjektet rundt fornyelsen av Bragernes torg og kollektivtraffikken i området. 

- For å møte fremtiden er det behov for å oppgradere både kapasiteten og standarden for bussknutepunktet her på Bragernes, sa ordføreren til de fremmøtte. 

ORDFØREREN: Tore Opdal Hansen under åpningen av de nye bussholdeplassene, for anledningen med en eksempel-buss for bildene sin del.

50 flere avganger i timen

I følge Opdal Hansen er det grunn til å forvente at de nye endringene som er gjort, vil føre til kraftig forbedring av busstilbudet i regionen, med inntil 50 flere avganger i timen fra de nye holdeplassene. 

Den nye bryggen, som er en del av den nye elvepromenaden, inngår i Sigurd Kristiansen promenade og strekker seg over 700 kvadratmeter. Gangbryggen er laget i granitt og har mulighet for tilkobling til strøm og vann for de som legger til kai med båt.

Gangveien og sykkelstien er dessuten utsyrt med snøsmelteanlegg, så den norske vinteren vil ikke bli noen hindring. 

LES OGSÅ: Store forvandlinger på Bragernest torg

 ÅPNINGSFEST: De fremmøtte under åpningen torsdag formiddag.

Mye gjenstår

Den nedre delen av Bragernes torg skal totalforvandles, bussene og taxiene vil bli midlertidig flyttet vekk fra dagens Bragernes torg i november. Senest da vil de nye holdeplassene i Øvre Strandgate bli tatt i bruk. 

Kontrakten for den neste delen av utbyggingen blir skrevet under på i disse dager. 

Fase 2 av prosjektet starter med ombyggingen av St. Olavsgate og krysset mellom bybrua og Øvre Strandgate, og vil bli ferdigstil i slutten av 2017, i følge Opdal Hansen. 

Hele prosjektet, som har et budsjett på 120 millioner kroner stilt til rådighet via Buskerudbysamarbeidet og Drammen Kommune, vil ferdigstilles høsten 2018. 

LES OGSÅ:Slik blir den nye elvepromenaden HOLDEPLASS: De nye holdeplassene testes ut. 

 KOLLEKTIVBRYGGA: Den nye brygga ved elvepromenaden. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE