ANNONSE

STRIDENS KJERNE: Politihuset i Drammen har norges fremste kompetanse på samlokalisering av nødetatenes operasjonssentraler.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Ap-topp krever nye svar av statsråden etter SAMLOK-besøk

Leder av justiskomiteen på Stortinget, Hadia Tajik (Ap), besøkte SAMLOK-sentralen Drammen mandag som den siste i rekken av politikere.


Alexander Jansen

 26.06.17, kl. 12:33
 05.07.17, kl. 10:56


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Nestlederen i Arbeiderpartiet hadde blitt invitert av ledelsen for den samlokaliserte nødsentralen i Drammen. Til VG uttalte Tajik nylig at politidirektøren kan ha brutt stortingsvedtaket da SAMLOK i Drammen ble nedlagt.

Overfor Dagsavisen Fremtiden gjentok hun mandag budskapet. 

– Vi har ikke fått noe svar på hvorfor man har valgt å gjøre som man har gjort, sier Tajik til avisen.

Tajik understrekte under besøket at det fra Stortinget hadde blitt gitt klare signaler om hvordan nødetatene skulle organiseres.

LES OGSÅ: - Nedleggelsen av SAMLOK i Drammen politisk beslutning

- Svært godt omdømme

Sammen med partikollega Torgeir Micaelsen ble de vist rundt på den samlokaliserte operasjonssentralen i Drammen, den første av sitt slag, utpekt som forbilde for hvordan nødetatene skulle organiseres i resten av landet. I Tønsberg er som kjent ikke helse med i planene. Kun brann og politi.

Samlok har et svært godt faglig omdømme. Det har vært interessant å få høre om erfaringen de har hatt her gjennom åtte år, sa Tajik til avisen.

Ap-politikeren ville ikke gi noen løfter om reversering av lokalisering av SAMLOK i nye Sør-Øst politidistrikt dersom Ap skulle vinne valget til høsten.

– Jeg er opptatt av å få fram fakta i denne saken, sa Tajik til Dagsavisen, men lovet allikevel «å se på saken med nye øyne» om det skulle bli regjeringsskifte.

LES OGSÅ: Kolberg om nødsentral-avsløringene: – Spesielt alvorlig

- Justisministeren: Valget er endelig

Forrige uke fikk ordførerne i Drammensregionen svar på sitt brev til justisminister Per Willy Amundsen, hvor de belyste faresignalene ved å legge ned SAMLOK i Drammen

I svaret skriver justisministeren at valget om å legge hovedsetet i Sør-Øst politidistrikt til Tønsberg er endelig.

Amundsen påpeker dessuten at departementet oppfatter at Politidirektoratet gjennomførte prosessen i tråd med føringene fra Stortinget og departementet.

LES OGSÅ: Jan Erik Strøm vraket som sjef for ny operasjonssentral

Ba politidirektøren ta til fornuften

Det har vært mye brevskriving på politisk nivå i SAMLOK-saken, og forrige uke tok også ledelsen for den samlokaliserte nødsentralen i Drammen til ordet gjennom et åpent brev i VG, som først avslørte maktspillet om nødsentralene.

I brevet, signert Jan Erik Strøm, fungerende leder Politiet Søndre Buskerud, Inger Lise Hallgren, prehospitale tjenester i Vestre Viken, og Kim Haugan, daglig leder Vestviken 110, rettes det kraftig skyts mot POD-sjefen, politidirektør Odd Reidar Humlegård.

- Vi er enig med politidirektøren i at det er utfordringer rundt samlokalisering av de tre nødetatene. Dette i seg selv burde derfor være et incitament for Humlegård til å beholde SAMLOK i Drammen. Om så hadde skjedd kunne vi hatt et snev at tro på at POD med Humlegård i spissen hadde ønske om å samlokalisere nødetatene i Norge, står det å lese i brevet.

LES OGSÅ: Politidirektøren slaktes av fagmiljøet i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE