ANNONSE

ARKIVFOTO: SHERZAD TAHERI / DRM24

1. november blir årets varmeste dag i Drammen

Når du drar på jobb onsdag morgen blir du møtt av Kirkens Bymisjons oransje skjerf over hele byen. Og det er bare å forskyne seg!


Redaksjonen

 31.10.17, kl. 13:21
 02.11.17, kl. 08:23


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: 1. november skal bli «Årets varmeste dag» i Drammen når Kirkens Bymisjon deler ut hjemmestrikkede, oransje skjerf over hele landet.

Når menneskene i Drammen går på jobb 1. november vil de bli møtt av ansatte, frivillige og andre som sammen kler opp byens statuer, broer og mennesker med flotte oransje skjerf.

Det oransje skjerfet er Drammens varmeste skjerf; når du tar det på deg blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere og mer inkluderende samfunn.

Strikket for hånd

Skjerfene er strikket av mennesker som ønsker varme og inkludering i en førejulstid som er tung for mange.

- Vi ønsker å oppfordre til et varmere og mer inkluderende samfunn, i en tid som kan være ekstra tung for mange. Skjerfene er et symbol på vårt arbeid; at mennesker skal erfare respekt, rettferdighet og omsorg, sier daglig leder Jon-Ivar Windstad i Kirkens Bymisjon Drammen.

Kirkens Bymisjon deler ut skjerfene på dagen som juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul» starter, og oppfordrer alle til å bidra til årets varmeste dag ved å ta på det oransje skjerfet.

Skjerf laget med hjemmestrikket varme

På landsbasis er det totalt blitt strikket hele 15.000 skjerf av ildsjeler som alle vil bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn. 

Det strikkes store mengder med skjerf, men dette er likevel et begrenset opplag. Men muligheten til å bidra til et varmere samfunn tar ikke slutt. Du kan gjøre Norge varmere ved å glede mennesker fra rus- og gatemiljøet med middager og et godt og trygt sted å spise via SMS. 

- Vi oppfordrer alle til å gå med oransje skjerf nå i den kalde tiden, for å vise at hver og en støtter opp om, og er en ambassadør for et varmere samfunn, sier Windstad.

Dugnadsånden lever

Dugnadsånden som ligger bak de oransje skjerfene er fantastisk. Skjerfene er resultatet av en storstilt strikkedugnad med tusenvis av mennesker over hele landet. Skjerfet er skapt av omtanke, og er et symbol på at vi står skulder til skulder. Dette gjør vi ikke bare for andre, men hverandre. 

- Det er mildt sagt rørende å se det store engasjementet som ligger bak denne strikkedugnaden av oransje skjerf. Vi har fått tilsendt skjerf langveisfra i posten, strikkeforretninger har bidratt med stort engasjement, både gamle og unge strikker med stor iver – alle for et varmere samfunn, forteller Windstad med stort engasjement. 

I Drammen har det kommet inn nærmere 500 skjerf dette året – rekord!

«GLED EN som gruer seg til jul»

For mange forbindes ikke bare jula med glede. Blant mennesker fra rus- og gatemiljøene er førjulen og julehøytiden ofte en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor» 

- Vi ønsker å bidra til et litt varmere samfunn. Vi tror at færre gruer seg til jul om fellesskap og samfunnet rundt oppleves som varmt og inkluderende. I Kirkens Bymisjon har vi et spesielt fokus på å invitere mennesker fra rus- og gatemiljøene til måltider og fellesskap på våre kafeer og møteplasser, sier Windstad. 

Støtt juleaksjon GLED EN som gruer seg til jul, vær en ambassadør for et varmere samfunn – og gjør Norge noen grader varmere.

LES OGSÅ:Et varmere Drammen i knall oransje


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE