ANNONSE

FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Kreativ motorvarming gikk galt - traktor brant opp

En traktorbrann i Skotselv forårsaket full utrykning mandag formiddag.


Benedicte Haugaard

 07.01.19, kl. 11:14
 17.01.19, kl. 18:49

Roy Hansen


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Klokken 09.40 rykket brannvesenet ut etter melding om en brann i et uthus i et boligfelt Skotselvveien. Det viste seg midlertidig å være en brann i en traktor som stod på utsiden. 

- Det var ingen dramatikk på stedet, og vi fikk slukket den med en gang vi kom frem. Brannen hadde oppstått i en traktor som stod utenfor uthuset, og den har fått noen brannskader, sier operasjonsleder Tom Berger ved 110-sentralen.

Ifølge Berger er det ingenting som tyder på at traktoren har blitt påtent, men politiet er på plass for å undersøke åstedet.

Oppstod under oppvarming

Politiet informerer senere at brannen skal ha oppstått i forbindelse med oppstart av den eldre traktoren.

Ifølge eieren på stedet har han i alle år brukt propangass og et bluss for å varme opp motorblokka slik at han kan får start på den gamle traktoren. Dette er en kjent metode for folk som bor i kaldere strøk, men også brukt på andre maskiner for å varme opp oljen i motoren. 

Men i dag gikk det altså galt. Det begynte å brenne i traktoren og gassflasken nærmest eksploderte. Det var ingen i nærheten da dette skjedde, og eieren ble varslet slik at han kunne få dratt traktoren unna saga, som brukes til vedproduksjon gjennom hele året.

Traktoren ble totalvrak og er klar for «Teigen».

LES OGSÅ: Skøytesliper forårsaket brann på Marienlyst før bandykamp


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE