ANNONSE

FLAMMEHAV: Det brant svært kraftig på stedet. Her er hovedhuset på gården overtent.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Voldsom gårdsbrann i Lier - to bygninger nedbrent

En låve og et hovedhus på en gård på Vitbank i Lier ble fullstendig nedbrent i en kraftig brann natt til søndag. Søndag morgen ble en mann pågrepet, mistenkt for å ha tent på.


Alexander Jansen

 07.10.17, kl. 22:52
 13.10.17, kl. 21:36

Joakim Fjeldli


ANNONSE
ANNONSE

 


(Se video ved å klikke på vinduet over!)

LIER:
Nødetatene rykket ut til industriområdet på Vitbank i 23.45-tiden etter melding om brannen. 

Adressen ligger på motsatt side av gaten for Bilia på Ringeriksveien, som ble stengt for trafikk som følge av nødetatenes innsats på stedet. 

Det ble først meldt om brann i en låve på gården, med fare for spredning til nærliggende bygg og hovedhus. Få minutter var det også full fyr i hovedbygningen.

Det er ikke meldt om personskader, og etter hva DRM24 erfarer skal gården være nedlagt/fraflyttet og ikke bebodd av mennesker.

OVERTENT: Låven til venstre i bildet var allerede ved 00.15-tiden å anse som nedbrent. Kraftig vind gjorde et brannen spredde seg raskt til hovedhuset til høyre. (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)

Søkte med hundepatrulje

Etter hva DRM24 erfarer fra stedet søkte politiet med hundepatrulje i området etter mulige brannstiftere.

- Det er en av flere teorier vi har, men alt for tidlig å slå fast, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.

Brannårsaken er altså foreløpig ikke kjent. Ved 01.00-tiden hadde brannvesenet kontroll på situasjonen - både låve og hovedhuset var da å anse som fullstendig nedbrent, men det brant fortsatt på stedet.

Én mann pågrepet

Søndag kveld opplyser politiet overfor DRM24 at en mann i 40-årene er pågrepet av politiet søndag morgen, siktet for ildspåsettelse. 

Samme mann greide å sette fyr på fengselscellen han ble plassert i søndag kveld

- Vi jobber etter en teori om at brannen er påsatt. Vedkommende blir trolig fremstilt for varetektsfengsling i løpet av de neste dagene, sier operasjonsleder Olav Myrvold ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.no.

Brannvesenet har jobbet med etterslukking på stedet store deler av søndag. Tomten er nå sperret av i påvente av tekniske undersøkelser, som trolig iverksettes mandag.

STORBRANN: Brannen var synlig fra et stort område i Drammen / Lier, her fra Austad. FOTO: LESERBILDE

JOBBET PÅ SPRENG: Alt tilgjengelig mannskap var på plass og drev slukking på stedet. (FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE